Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Ulle Kenner, kuorot, yleiset aineet

"Sen lisäksi, että opetat, innosta" ( H. Spencer)

 Diplomikuoronjohtaja Ülle Kenner valmistui musiikin maisteriksi Tallinnan Musiikkiakatemiasta vuonna 1980. Tämän jälkeen hän on tehnyt täydentäviä opintoja, joita ovat muun muassa Kuoronjohdon kurssin opettajanaan Ilmo Riihimäki vuonna 1991 (Savonlinna), Sibelius-Akatemian Matkalla muusikkouteen - luovat vuorovaikutustaidot musiikinteorian opetuksessa -kurssin vuonna 2001 ja Kehittyvä konservatorio - opettajuuden, opetuksen ja yhteisön koulutuksen vuosina 2005-2007 sekä YTO- koulutus vuosina 2010-2011.

Jyväskylän ammattiopistossa Ülle Kenner työskentelee kuoronjohdon ja säveltapailun lehtorina. Hänen opetusaineina ovat säveltapailu, johtamisen alkeet, musiikin perusteet 1- 6 (keyboard-avusteinen sekä Kodaly-opetusmenetelmät) sekä musiikin perusteiden didaktiikkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Opetusalan työkokemusta Kennerillä on 35 vuotta.

Opintojen jälkeen hän työskenteli 10 vuoden ajan Viron Valtiollisessa Filharmoniassa musiikkitoimittaja/tuottajana ja toimi samalla Eesti Poikakuoron kouluttajana. Vuonna 1990 Ülle Kenner muutti töiden takia Suomeen, jossa hän työskenteli aluksi Mäntyharjussa ja Mikkelissä kuoronjohtajana sekä musiikin pedagogina. Nykyisessä työpaikassaan Ülle Kenner on työskennellyt vuodesta 1996 lähtien. Vuosina 1998-2009 Ülle Kenner toimi lisäksi kesäisin Suolahden Laulu-ja Soittoleirin järjestäjänä sekä opettajana.

Kenner on perustanut ja johtanut useita kuoroja. Näitä ovat: Eesti Poikakuoron kuororyhmät v.1988-1990, lapsi- ja nuorisokuoro Männynkävyt v.1990-1996 Mäntyharjussa, Mikkelin Kamarikuoro v. 1995/1996, Jyväskylän yliopiston lapsikuoro v. 1998-2000, Jyväskylän yliopiston nuorisokuoro v. 1998-2000 ja Opiston Pojat- poikakuoro v.1996-2004. Vuonna 2000 Ülle Kenner perusti Seminaarinmäen Kuorokoulun. Sen toimintaan osallistuivat edellä mainittujen jyväskyläläisten kuorojen lisäksi Piccolopojat, Junioripojat, Laululintuset. Kuorokoulussa harrasti vuosittain laulamista yli 120 lasta ja nuorta. Vuonna 2007 kuorokoulu muutti muotoaan ja alkoi toimia Laulustudion nimellä. Ülle Kenner on ollut perustamassa myös Jyväskylän koulutuskuntayhtymän henkilöstökuoro Vocantoa v. 2004 ja lauluyhtye Nonettia v. 2008. Ülle Kennerin kuorot ovat tehneet paljon yhteistyöprojektejä kotimaassa ja ulkomailla. Kansainvälisiä yhteistyökumppaneita on Saksassa (useampi projekti eri paikkakunnilla) ja Virossa (Viron Radion ja Television Tyttökuoro, G. Otsin Tallinnan Musiikkiopiston kuorot, H. Ellerin Tarton Musiikkiopiston kuorot ym).

Tärkeämmät yhteistyökumppanit sekä -projektit Suomessa ovat Cantores Minores-poikakuoron (Helsinki) yhteiskonsertti Jyväskylässä, yhteistyö suomalaisten poikakuorojen kanssa (esiintymiset Tampereen Sävel-kuorofestivaalilla yms), Mieskuoro Sirkat (yhteiset esiintymiset 1996- 2000), Jyväskylän Sinfonia (yhteinen joulukonsertti Taulumäen kirkossa sekä osallistuminen sinfoniakonserttiin), Kampus-yhteistyö (P. McCartney: Liverpool-oratorio sekä Peppi Pitkätossu-musikaali yhteistyössä Jamkin kanssa), lastenmusiikin orkesteri Loiskis (keskisuomalaisten uutta lastenmusiikkia-projekti sekä levy, lukuisia yhteisiä konserttejä sekä esiintymismatka Viroon), yhteistyö oman oppilaitoksen kokoonpanojen kanssa: sinfoniaorkesteri sekä kamariorkesteri Tonalica (joulukonsertit Taulumäen kirkossa 1996-2009 sekä yhteiset levytykset , esiintymismatkat yms), tanssiosasto (Jenkins: Adiemus II Cantata Mundi), musiikkileikkikoulu (Manuela matkaa; Merirosvo-musikaali; Matka avaruuteen ym)

Kuorojen esiintymiset ulkomailla: useita kertoja Saksassa (esim.Lauterbach,Fulda, Kesseli, Malterdingen, Frankfurt, Berlin ym.), Virossa (Tallinna, Tartto, Elva, Alatskivi, osallistuminen Suomi- Viro laulujuhlille ym), Ruotsissa (Tukholma, Sjödertälje), Italiassa (kuorofestivaali Alta Pusteria). Kotimaassa tärkeitä esiintymisiä ovat olleet yllä mainittujen lisäksi: esiintyminen viiden eri maan presidenteille vuonna 1999 Jyväskylän yliopistossa, lukuisia konsertteja ja keikkoja Jyväskylässä ja sen ympäristössä vuodesta 1996 lähtien.

Ülle Kennerin kuorot ovat olleet mukana mm. seuraavissa levytyksissä: Männynkävyt ystävineen v. 1995; Joulu Seminaarimäellä v. 2000; On Suomi meidän maamme v. 2005; Ja siksi minä myöhästyin koulusta v. 2008 (Keskisuomalaista uutta lastenmusiikkia); Jyväskylä laulaa; Sirkat 100; Joulukellot v. 2011; Tulipunaruusut ; Niin minä neitonen sinulle laulan

Vuonna 2000 Ülle Kennerille myönnettiin Keski-Suomen Vuoden Muusikon- palkinto.

Ülle Kenner.jpg 

Ulle Kenner