Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Kait Kenner, viulu, alttoviulu, kamarimusiikki, orkesterit, orkesterin johto, näyttötutkintomestari

"Musiikki on kasvattajista paras. Rytmi ja harmonia löytävät tiensä sielun salaisimpiin sopukoihin (Platon)"

 Kait Kenner valmistui musiikin maisteriksi Tallinnan musiikkiakatemiasta vuonna 1980 Täydentäviä opintoja ovat: 1991-1993 Kapellimesterin täydennyskoulutus (Sibelius-Akatemia), 2004-2006 Näyttötutkintomesterin asiantuntiakoulutus (Jyväskylän ammattikorkeakoulu), 2005-2007 Kehittyvä konservatorio- koulutusohjelma (Sibelius-Akatemia), 2006-2007 Kansanmusiikin koulutusohjelma opettajana M. Järvelä (Sibelius-Akatemia).

Vuosina 1980-1990 Kait Kenner työskenteli Tallinnassa Estonia ooppera-ja balettiteatterin sekä vuosina 1983-1988 Viron Radion ja Television Konserttiorkesterin viulistina. Vuonna 1990 hän muutti Suomeen, missä aloitti opetustyön Mikkelin musiikkiopistossa, jossa hän toimi viulunsoiton lehtorina sekä opiston kamariorkesterin johtajana. Vuodesta 1996 Kait Kenner toimi viulunsoiton ja kamarimusiikin lehtorina nykyisessä työpaikassaan Jyväskylän ammattiopistossa. Viulunsoiton opetuksen rinnalla hän johtaa myös opiston kamariorkesteria Tonalicaa. Tonalica on useasti laajentunut sinfoniaorkesterin kokoonpanon asti. Samanaikaisesti Kenner on johtanut ja kehittänyt oppilaitoksen muiden jousiorkesterien toimintaa. Kesäisin Kenner on toiminut Kangasniemen Musiikkikurssien opettajana (1994-2004) sekä Suolahden Soitto-ja Laululeirin järjestäjänä sekä opettajana.

Kait Kennerin viuluoppilaat ovat pärjänneet erilaisissa viulukilpailuissa ja jatkanneet opintojansa ammattikorkeakouluissa sekä akatemiassa. Orkesterin johtajana Kait Kenner on pyrkinut erilaisilla projekteilla ohjelmiston monipuolisuuteen ja innovatiivisuuteen. Yhteistyönä on klassisen ohjelmiston rinnalla syntynyt myös erilaisia produktioita opiston kuorojen, tanssiosaston sekä pop/jazz- osaston kanssa. Oppilaitoksen ulkopuolella on syntynyt lukuisia konserttikokonaisuuksia 17 vuoden ajan. Erittäin läheisiä yhteistyökumppaneitä ovat olleet Tallinnan Otsin Musiikkiopisto ja Tarton Ellerin Musiikkiopisto.

Kait Kennerin tärkeimpiä esiintymisiä ovat olleet: Ooppera -ja balettiteatterin Estonian ulkomaankiertueet: Tukholman Kuninkaallinen Ooppera ja balettiteatteri vuonna 1985, Moskovan Bolshoi Teatteri vuonna1984 ja 1986 sekä Savonlinnan oopperajuhlat vuonna1987. Konserttiorkesterin riveissä hän on osallistunut lukuisiin nauhoituksiin Viron radiolle ja televisiolle. Orkesterinjohtajana esiintymisistä voi mainita Tonalica- orkesterin ja Jyväskylän ammattiopiston kuorojen yhteiset esiintymismatkat Saksaan, Viroon, Ruotsiin ja Italiaan. Jyväskylän musiikkikampus- projekteja ovat konserttikokonaisuus Ruusuja etelästä vuonna1998, P. McCartney: Liverpool- oratorio vuonna 2006, K.Jenkins: Cantata Mundi vuonna 2007, Adiemus II (Vivadiemus) konserttikokonaisuus: Pitkäkatu Sinfonietta vuonna 2011. Esiintymisiin kuuluvat myös perinteiset joulukonsertit oppilaitoksen kuorojen ja solistien kanssa vuosina 1996-2010 sekä menestyksekkäät osallistumiset Kuopion taidetapahtumiin orkestereiden kanssa.

Levytyksiä ovat muun muassa: Männynkävyt ystävineen vuonna1995, Joulu Seminaarinmäellä vuonna 2000, On Suomi meidän maamme vuonna 2005, Siksi minä myöhästyin koulusta vuonna 2008 sekä Joulun kellot vuonna 2011.

Vuonna 2000 Kait Kennerille myönnettiin Keski-Suomen Vuoden muusikko- palkinto.

Kait Kenner.jpg  

Kait Kenner