Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Pasi Juvonen, rummut ja lyömäsoittimet

"Löydä sisäinen rumpalisi"

Pasi Juvonen aloitti rumpujen soiton 6-vuotiaana Pietarsaaressa. Paikka isoveljen bändissä löytyi nopeasti. Tutuiksi tulivat erilaiset kilpailut, joista mainittakoon rockin SM-kilpailut ja ensimmäinen sija Rock-rally -kilpailussa 13-vuotiaana. Seuraavana vuonna palkinnoksi tuli ensimmäinen studiokeikka single-levytyksen muodossa. Ammatinvalinta musiikin parissa oli selvä. Rumpujen ja bändisoiton ohjaamista Pasi aloitteli jo 18-vuotiaana. Vuonna 1988 hän aloitti alan opinnot Oulunkylän pop/jazz -konservatorion opetuslinjan mukaiset opinnot Kauhajoen Evankelisessa pop/jazz –opistossa. Opettajista mieleen jäivät mm. Anssi Nykänen, Markus Ketola, Marko Timonen, Jari ”Kepa” Kettunen, Pete Parkkonen ja Jukkis Uotila. Työskentely näiden henkilöiden kanssa laajensi kuvaa ja mielenkiintoa musiikista latinalaisen jazzin puolelle. Opintojen ohella Pasi myös opetti samaisessa koulussa.

Muutto Kokkolaan toi soittokeikkoja mm. Kaarle Big Bandin sekä tangokuningatar Kaija Pohjolan kanssa sekä studiomuusikon töitä tuottaja/säveltäjä Mika Sundqvistin artisteille. Yhteissoiton ohessa Pasi opetti Kokkolan pop/jazz –koulussa. Musiikkipedagogiksi Pasi valmistui vuonna 2002, pääaineena lyömäsoittimet ja sivuaineena piano. Merkittävimpiä opettajia olivat Sami Kuoppamäki ja Raimo Väyrynen.

Pop-jazz -opetustöiden ohessa Pasi on säveltänyt, sovittanut, soittanut ja/tai ohjannut musiikkia mm. Jyväskylän Huoneteatterille, Jyväskylän kaupungin Nuorisoverstaalle, operettiteatteri Bravolle sekä Lapuan Harrastajanäyttelijät ry:lle. Omaa yritystoimintaa Pasi on pyörittänyt Rockvilla-rumpupajassa. Jyväskylän ammattiopiston musiikin perusteiden ja lyömäsoitinten opettajana Pasi on ollut vuodesta 2007 alkaen. Opetustoiminnan ohella Pasi säveltää ja tekee freelance-soittokeikkoja. Uran varrella hän on työskennellyt lukuisten pitkän linjan muusikoiden kanssa, joista mainittakoon Mihail ja Marian Petrescu, Pepe Ahlqvist, Johanna Iivanainen, Helena Lindgren, Pentti Hietanen ja Isto Hiltunen. Yhteistyökumppaneina elokuvamusiikin saralla ovat olleet Renny Harlin ja Markus Selin. Vuosien myötä musiikkityylit ovat vaihdelleet; mukana on ollut kokoonpanoja tanssimusiikin, popin ja rockin, jazzin, latinalaisen musiikin, vapaan improvisoinnin, gospel-musiikin ja bluesin alueilta.

 

Juvonen_Pasi_272.jpg

Pasi Juvonen