Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Tanja Järvelä, klarinetti

Tanja Järvelä valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1996 suorittaen klarinetinsoiton diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin Kullervo Kojon johdolla. Järvelä on opiskellut myös Ranskassa Christian Peignierin oppilaana ja Sveitsissä Zürichin musiikkikorkeakoulussa sekä osallistunut monille mestarikursseille.

Järvelä on toiminut klarinetinsoiton ja kamarimusiikin lehtorina Jyväskylän ammattiopistossa vuodesta 2000 lähtien sekä opettanut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa klarinetinsoiton didaktiikkaa ja pedagogiikkaa. Tätä ennen hän on toiminut Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa sekä useissa pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa (mm. Keski-Helsinki, Kerava, Pakila, Vantaa). Kälviän kansainvälisellä musiikki- ja orkesterileirillä Järvelä opetti vuosina 1997-2007. Jyväskylän ammattiopistossa Tanja Järvelä on työskennellyt sekä musiikin perusopetuksen että musiikin ammattiopetuksen oppilaiden kanssa. Useat Järvelän oppilaista ovat päässeet jatkamaan opintojaan Sibelius-Akatemiaan tai muihin musiikkialan ammattioppilaitoksiin.

Tanja Järvelä on aktiivinen orkesteri- ja kamarimuusikko. Hän on toiminut Jyväskylä Sinfoniassa klarinetin äänenjohtajana useita vuosia. Hän on soittanut myös Lahti Sinfoniassa, Oulu Sinfoniassa, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa, Kokkolan Orkesterissa, Kuopion kaupunginorkesterissa, Mikkelin Orkesterissa sekä Jyväskylän Kamariorkesterissa. Järvelä on esiintynyt runsaasti erilaisissa kamarimusiikki- ja solistitehtävissä eri puolilla Suomea. Hän on myös osallistunut moniin erilaisiin levytysprojekteihin sekä toiminut teatterimuusikkona. Järvelä toimi Suomen Klarinettiseura ry:n sihteerinä ja hallituksen jäsenenä useita vuosia 1990-luvulla.

 

jarvelä_tanja_272.jpg

Tanja Järvelä