Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Jarmo Hovi, rummut ja lyömäsoittimet

"Rytmi liikuttaa..."

Jarmo Hovi on peruskoulutukseltaan liikennelentäjä. Lyömäsoitinopintoja hän on tehnyt Suomessa ja ulkomailla.

Jyväskylän ammattiopiston musiikin perusopetuksessa Jarmo Hovi on opettanut vuodesta 2010 alkaen. Tämä on vain osa Hovin laajasta toiminnasta musiikin alueella, sillä hän työskentelee myös muusikkona, säveltäjänä, säestäjänä sekä teatterimuusikkona Jyväskylän kaupunginteatterissa. Levytyksiä ja esiintymisiä hänellä on mm. seuraavien kokoonpanojen kanssa: Miljoonasade, Tuulenkantajat, YUP, Samuli Putro, Jarkko Martikainen, Timo Rautiainen sekä Maria Lundin tähdittämä Maria ja Marjanpoimijat.

Hovi on työskennellyt tiiviisti myös tanssitaiteilijoiden kanssa. Yhteistyötä hän on tehnyt 1980-luvulta lähtien useiden eri tanssitaiteilijoiden, kuten Jorma Uotisen, Päivi Auran ja Panu Varstalan kanssa. Hovi tekee myös kansainvälistä yhteistyötä. Tästä on esimerkkinä toimiminen kongolaisen tanssitaiteilija Stardis Mpandoun säestäjänä ja esiintymiset beniniläisen muusikon Akim Colorin kanssa. Tanssiteatteri Mami Watan musiikillisena johtajana Hovi on ohjannut musiikin ja toiminut muusikkona länsiafrikkalaiseen perinteeseen pohjautuneissa kokoillan tanssiteoksissa.

Hän on myös työskennellyt kouluissa taide- ja kulttuurikasvatuksen edistämiseksi ja hänet valittiin Muuramen kunnan Kulttuurikello-projektin vuoden 2011 taitelijaksi. Hovi on saanut useita taidepalkintoja ja apurahoja. 

 

Hovi_Jarmo_272.jpg

Jarmo Hovi