Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Sampo Hankama, musiikin perusteet ja yhteismusisointi, pop/jazz

Mieli on kuin laskuvarjo: se pitää avata toimiakseen" (Frank Zappa)

 Sampo Hankama on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1998 pääaineena musiikkikasvatus ja pääsoittimena sähkökitara. Hän on jatko-opiskelijana Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksella.

Jyväskylän ammattiopistossa Hankama on opettanut päätoimisesti syksystä 2011 lähtien. Jyväskylän yliopistossa hän työskenteli lehtorina vuosina 2006-2011 opetusaloina musiikin pedagogiikka, kitaransoitto, bändisoitto ja pianonsoitto. Tätä ennen hänelle on karttunut opettajakokemusta Sibelius-Akatemiassa musiikin lehtorina ja tuntiopettajana sekä Keski-Helsingin musiikkiopistossa bändisoiton opettajana ja Jakomäen yläasteella musiikin opettajana.

Opetustyön ja opintojen ohella Sampo Hankama on toiminut jatkuvasti myös muusikkona: kitaristina, laulajana ja lyömäsoittajana. Tunnetuimpia kokoonpanoja ovat lastenyhtye Kiree Eerik vuosina 1994-2001 ja Aija Puurtisen bändi vuonna 1997. Tällä hetkellä Hankama haaveilee vapaarytmisen metelijazzin säveltämisestä baritonikitaralle - tai toivoisi edes omistavansa sellaisen.

 

Hankama_Sampo_272.jpg

Sampo Hankama