Valitse ao-oppilaitos
säihke_k2016_yläkuva.jpg

Säihke-tapahtumasarja keväällä 2016

Jyväskylän ammattiopiston Säihke-konsertit keräsivät ennätysmäärän katsojia

Jyväskylän ammattiopiston musiikin ja tanssin perusopetuksen Säihke-tapahtumasarja järjestettiin jo kahdeksannen kerran 14. - 18.3.2016 Siltasalissa. Säihke-viikon kymmenestä konsertista kolme oli aamupäivällä järjestettyjä koululaiskonsertteja kun muut konsertit esitettiin iltaisin.

Viikon aikana Siltasaliin konsertteja kerääntyi kuulemaan yli tuhat henkeä. Säihkeessä oli mukana Jyväskylän ammattiopiston audiovisuaalisen viestinnän opiskelijoiden kuvausryhmä, joka toi esiintyjät lähelle yleisöä heijastamalla livevideokuvaa esityksistä suurille näytöille Siltasalissa. Hienosti toteutettu kuvaus lähetettiin nettisivujen www.jao.fi/saihke kautta suorana lähetyksenä ja netin äärellä kuulijoita oli ennätykselliset noin 6 500 henkeä. Suurin suosio oli tiistaina jolloin oli neljä konserttia ja joista kahdessa oli mukana Kypärämäen koulun kuoro. Tuolloin netin äärellä oli yli 1300 katsojaa.

Säihke on vakiinnuttanut asemansa taiteen perusopetuksen lukukausittain toteutettavana tapahtumasarjana. Myös yleisö on löytänyt Säihkeen ja me ammattiopistolla saamme ylpeänä esittää kuinka pienet ja vähän isommatkin soittoniekat ja laulajat säihkyvät Säihkeessä.

Konserttien hienoja esityksiä voit katsoa myös jälkikäteen tältä sivulta. Konserttitallenteita tuodaan tänne lisää vähitellen.

Muusikon koulutuksen Loisto-konserttisarja järjestetään 11. – 16.4.2016. Ammattiin valmistuvia nuorien soittajien upeita konsertteja voi seurata suorina lähetyksinä osoitteessa www.jao.fi/loisto.

Lisätietoja:
Tuottaja Anne-Mari Kunelius, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5207
AV-tuottaja Tiina Hiekkaranta, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5781

Säihke
Säihke on konserttisarja, joka tuo musiikin ja tanssin perusopetuksen eri ikäiset harrastajat parrasvaloihin ja lähikuviin. Sarja tarjoaa musiikkia ja tanssia harrastuksenaan opiskeleville kokemuksen livetaltioinnista elävän yleisön edessä. Av-viestinnän opiskelijat saavat harjoitusta musiikki- ja tanssituotantoihin. Konserttien monikameratoteutus antaa näkymää tulevaisuuteen ja kipinää harrastukseen.