Valitse ao-oppilaitos
ao_musiikkijatanssi_jousiorkesterit.jpg

Jousiorkesterit

Lasten sinfoniaorkesteri Trombi

Opettajat: Anne Malinen sekä musakoulun instrumenttiopettajat

Lasten sinfoniaorkesteriin ovat kaikkien instrumenttien soittajat tervetulleita. Instrumenttiopettajat ja orkesterin vastuuopettajat tekevät yhteistyötä ja räätälöivät jokaiselle soittajalle sopivat stemmat. Orkesterissa harjoitellaan nuottien lukemista sekä ilman nuotteja soittamista keho- ja sanarytmejä, lauluja ja leikkejä käyttäen oman instrumentin hallinnan kehittyessä harjoittelun myötä. Myös konsertissa esiintyminen tulee tutuksi mukaan lukien kaikki siihen kuuluvat valmistelut.

Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin klo 17.00 - 18.00 Siltasalissa.

Syksyn aikataulu ilmoitetaan soittajille viikoittaisten harjoitusten yhteydessä. Loisto ja Säihke-viikot sekä loma-ajat aiheuttavat muutoksia viikkoharjoituksiin.

Lasten Sinfoniaorkesteri Trombissa harjoitellaan

- oman instrumentin soittoa yksin ja yhdessä

- soittamista nuoteista ja ilman nuotteja

- laulua, leikkiä ja liikettä

- sana- ja kehorytmiikkaa

- esiintymisiä konserteissa

Tervetuloa kaikki ihan uudet musakoululaiset ja juuri soittimen aloittaneet taiteen perusopetuksen oppilaat sekä jatkavat musakoululaiset.

Minijouset

Opettajat: Emma Kangas

Minijouset on jousisoittajien ensimmäinen orkesteri ja sen ohjelmistossa on tuttuja lastenlauluja. Jokaiselle löytyy sopivan tasoista soitettavaa, kunhan ihan alkeet on opittu. Tavoitteena on oppia kuuntelemaan muita ja seuraamaan johtajaa sekä tutustua moniin orkesteritermeihin. Kaupanpäälliseksi saa uutta intoa soittoonsa ja hienoja elämyksiä konserteista. Minijouset pitävät yhdessä musakoululaisten kanssa lukukauden päätöskonsertit ennen joulua ja kevään päätteeksi.

Viikottainen harjoitusaika on tiistaisin klo 16.30-17.30 orkesteriluokassa.

Tervetuloa jatkavat ja uudet soittajat!

Lisätietoa saat myös omalta opettajalta ja orkesterinjohtajalta lukukauden alussa.

Juniorijouset

Opettajat: Emma Kangas ja Kaija Lehtonen

Juniorijouset on tarkoitettu jo jonkin aikaa orkesterissa soittaneille tai niille uusille soittajille, jotka osaavat jo sujuvasti 1. aseman tai ovat lähellä 2-tasoa soitossaan. Kappaleina on ihan "oikeaakin" orkesterimateriaalia, sekä sovituksia kevyemmästä musiikista.

Juniorijouset esiintyvät pari kertaa vuodessa, ennen joulua ja keväällä. Yhteiskonsertteja on pidetty myös muun muassa Kypärämäen koulun musiikkiluokkien kanssa.

Harjoitukset pidetään orkesteriluokassa tiistaisin klo 17.45 - 19.00.

Tervetuloa jatkavat ja uudet soittajat!

Lisätietoa saat myös omalta opettajalta ja orkesterinjohtajalta lukukauden alussa.

Siltasinfonia

Kapellimestari: Kalle Kangas, Anne Malinen

SiltaSinfonia on täysimittainen sinfoniaorkesteri, jonka toiminta alkoi syksyllä 2011. Orkesterissa soittaa noin 50 nuorta muusikkoa, jotka ovat keskimäärin 11-16 vuotiaita. Mukana on toki myös jo varttuneempiakin muusikkoja erityisesti vaskisoittimissa. Mukaan voi tulla myös oppilaitoksen ulkopuolisia soittajia. Tervetulleita orkesteriin ovat myös muusikko-opiskelijat.

Siltasinfonian toimii syksyllä 2017 Siltajousina ja harjoitukset ovat maanantaisin klo 16.15 - 17.45 Hannikais-salissa (Pitkäkatu 18-22).

Tervetuloa jatkavat ja uudet soittajat!

Syksyn aikataulu yhteisharjoituksista/stemmaharjoituksista esiintymisineen ja mahdollisine tiivimpine harjoitteluperioideineen (esim viikonloppuleiri) ilmoitetaan viikoittaisen harjoitusten yhteydessä. Loisto- ja Säihkeviikot sekä loma-ajat aiheuttavat muutoksia viikkoharjoituksiin. Lisätietoa saat myös omalta instrumenttiopettajalta ja orkesterinjohtajalta lukukauden alussa.

Soiton harjoittelu kotona ja tunneilla on kivaa!

Jousiorkesterit Tulosta sivu