Valitse ao-oppilaitos
ylakuva_oppisopimus_juhlakukat.jpg

Ville Nieminen - oppisopimuksella valmentajaksi

ville_nieminen_5357_640.jpg
Ville Nieminen oppisopimustyöpaikallaan Keupa HT:n vaihtoaitiossa kauden avanneessa vierasottelussa JYP-Akatemiaa vastaan.

Jääkiekkoilija Ville Niemiselle valmentajaksi siirtyminen oli itsestään selvä valinta, kun peliura läheni loppuaan talvella 2014–2015 Rauman Lukossa. Valmentajan ammattitutkintoon tähtäävät opinnot hän aloitti jo keväällä 2015 Vierumäellä pelien vielä jatkuessa Raumalla.

Huhtikuussa 2015 Mestiksessä pelaava Keupa HT sitten ilmoitti, että Ville Nieminen on seuran päävalmentaja kaudella 2015–2016. Samalla Niemisestä tuli Jyväskylän oppisopimuskeskuksen opiskelija.

"Oppisopimusmahdollisuus tuotiin esille heti, kun aloitin opinnot Vierumäellä. Silloin minulla ei vain ollut vielä työnantajaa. Kun sopimus Keupa HT:n kanssa tehtiin, oli selvää että jatkaisin opintoja oppisopimuksella. Se on hyvä tapa opiskella valmentamista, sillä tämähän on hommaa, jota oppii vain työn kautta", Nieminen kertoo.

Noviisi hakee lisää oppia

Niemisellä on takanaan 19 vuotta kestänyt peliura NHL:ssä, KHL:ssä ja kotimaan Liigassa. Kiekkomaailma on sinä aikana tullut tutuksi pelaajan näkökulmasta, mutta valmentajana Nieminen sanoo olevansa vielä noviisi.

"Pelivuosina on tietenkin tullut nähtyä ja koettua paljon. Ideoitakin minulla on paljon, mutta ei se tee minusta valmista valmentajaa. Tähän työhön liittyy paljon uusia asioita, kuten valmentajan paineet, joita oppii vain valmentamalla ja opiskelemalla."

Opiskelu on Niemisen mielestä ollut mahtavaa. Hän sanoo kokevansa, että opinnoilla valetaan oikeasti pohjaa valmentajan työlle.

"Lähipäivät ovat tarjonneet paljon tärkeitä juttuja. Tässä työssähän on paljon kyse ihmisten kohtaamisesta ja muun muassa siihen olen saanut työkaluja."

Matka jatkuu Mikkeliin

Ville Niemisen valmentajan ammattitutkinnon pitäisi olla valmis keväällä 2016. Seuraavana syksynä hänet nähdäänkin sitten jo valmentamassa Liigaan nousevaa Mikkelin Jukureita yhdessä Risto Dufvan kanssa. Muitakin valmentamista koskevia suunnitelmia ja haaveita Niemisellä on, mutta vielä ei ole oikea aika puhua niistä.

ville-nieminen_5339_640.jpg
Valmentajan arkipäivää pukukopissa: Ville Nieminen korostaa, että hänellä on vielä paljon opittavaa uudella uraallaan.

Liikunnasta ammatti oppisopimuksella

Oppisopimuksesta on moneksi! Urheilijasta valmentajaksi, harrastajasta liikuntaneuvojaksi.

Kysy lisää liikunta-alan monipuolisista koulutusmahdollisuuksista!

malinen_elina_vaaka_185.jpg

Koulutustarkastaja
Elina Malinen