Valitse ao-oppilaitos
Putkityö Niemelä oy otti nuoren suoraan peruskoulusta oppisopimukseen ja töihin

 antti_rantanen_korjattu_640.jpg

Antti Rantanen lähti heti suoraan peruskoulusta töihin Putkityö Niemelä Oy:öön ja opiskelemaan oppisopimuksella talotekniikan perustutkintoa. 

Jämsäläinen putkialan perheyritys, Putkityö Niemelä Oy, otti nuoren miehen suoraan peruskoulusta töihin ja koulutettavaksi ammattiin. Niemelän veljeksistä Otto oli opiskellut itsensä oppisopimuksella putkiasentajaksi. Näin olikin luonteva ratkaisu ottaa parina peräkkäisenä kesänä yrityksessä ollut nuori, Antti Rantanen, oppisopimuskoulutettavaksi. Nuoren työllistävälle yritykselle maksetaan korotettua koulutuskorvausta (ensimmäisenä vuonna jopa 800 euroa/kk), millä oli toki merkitystä oppisopimuksen käynnistymiseen, mutta pääasia se ei ollut.

”Kesätöiden aikana nähtiin, että Antista on tähän. Kylmiltään ei oltaisi varmaan otettu ketään tuikituntematonta nuorta. Työnantajan pitää myös osata lukea, että onko nuoresta työmieheksi ja oppimaan tällaisessa hommassa”, korostaa Otto Niemelä.

Niemelät ovat olleet tyytyväisiä ratkaisuun ottaa nuori töihin. ”Antti on innokas oppimaan ja tekemään. Asenne työntekoon on kohdillaan! Nuoren kouluttaminen on positiivisen asenteen takia jopa helpompaa kuin aikuisen.”

Nuorten oppisopimuksen suunnittelussa on alusta alkaen mukana opiskelijan ja työnantajan lisäksi putkialan kouluttaja aikuisopistolta sekä tietenkin oppisopimustoimiston koulutustarkastaja. Ennen oppisopimuksen käynnistymistä juotiin yhteisen pöydän ääressä kahvit ja suunniteltiin oppisopimuksen etenemistä. Tämän jälkeenkin ollaan tavattu porukalla säännöllisesti ja varmistettu, että oppisopimuskoulutus edistyy.

”Hyvä on ollut, kun olette käyneet useasti täällä työpaikalla. Näin kaikki pysyy kartalla näistä kaikista systeemeistä. Voisitte käydä useamminkin!”

Hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä on oppisopimus sujunut hyvin. Nuoren ohjaus vei alussa jonkin verran aikaa, mutta jo ensimmäisen vuoden lopulla, Antista on paljon apua, kehitys on ollut nopeaa ja hän pystyy tekemään monia hommia itsenäisesti.

”Parasta nuoren oppisopimuksessa on se, että nuori oppii työelämän tavoille saman tien. Ei tarvitse harjoitella koulusta valmistumisen jälkeen, miten täällä työelämässä toimitaan.”

Nuorten oppisopimuskoulutus

miettunen_susanna_koulutustarkastaja1.jpg

Ota yhteyttä!
Koulutustarkastaja
Susanna Miettunen