Valitse ao-oppilaitos
ylakuva_oppisopimus_juhlakukat.jpg

Oppisopimuksella kansainvälisessä vaihdossa

Petra Takamäki opiskeli oppisopimuksella kuvallisen ilmaisun perustutkintoa 1.1.2011 – 31.1.2013. Kouluttava yritys oli JL-Foto Oy Jyväskylässä ja työpaikkakouluttajana toimi valokuvaaja SVLA, VAT Jouni Löytöläinen. Tietopuolinen koulutus oli hankittu Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy:stä.

Jyväskylän oppisopimuskeskus tarjoaa oppisopimusopiskelijoille mahdollisuuden työssäoppimisjaksoon Euroopassa. Petra Takamäki oli kansainvälisessä vaihdossa Belgiassa Pascal Baetens Fine art –nimisessä yrityksessä. Lue kuvan alta, miten hän vastasi kysymyksiin kokemuksistaan.

petra_takamaki_1_640.jpg

Työtehtävät

”Tein hyvin paljon erilaisia työtehtäviä ja pääsin seuraamaan melkein kaikkia talon töitä. Puhdistin mm. negatiiveja digitaalisesti, skannasin heidän julkaisemiaan lehtijuttuja, pääsin seuraamaan, kun Pascal Baetens opetti erästä valokuvaajaa ja pääsin taittamaan kokonaisen valokuvakirjan, joka mahdollisesti julkaistaan heidän nettisivuillaan ja muissa yhteyksissä. Ihmiset pääsevät sitä tulevaisuudessa tilaamaan ympäri maailmaa. Kuvat on ottanut Pascal Baetens itse ja minä järjestin kuvat kirjaan ikään kuin tarinaksi.”

Hyöty

”Työnantajani sai takaisin työntekijän, joka on täynnä ideoita ja puhtia tehdä tuoreita ja raikkaita kuvia. Itse sain kansainvälisyysjaksosta uuden näkökulman työhöni, että minun täytyy tehdä sitä niin asiakkailleni kuin itselleni. Minunkin täytyy saada kuvaamisesta jotakin ja että sen täytyy tuntua hyvältä tai sitä ei jaksa tehdä. Oli hyvin virkistävää kuvata vain itselleen pienen hetken ja irroittaa ajatukset asiakastöistä kokonaan. Se auttoi minua löytämään uusia polkuja asiakaslähtöiseen kuvaamiseen. Kuvissani täytyy näkyä minun jälkeni, jotta ne tunnistaa kuvikseni.”

Kenelle

”Kaikille, jotka tulevat toimeen myös itsenäisesti ja haluavat uusia näkökulmia työhönsä. Suomi on kuitenkin todella pieni maa ja syrjässä. Ei tarvitse lähteä edes kauas, jotta oppii jo paljon uutta.”


Kansainväliset vaihdot

Jyväskylän oppisopimuskeskus tarjoaa kansainvälisen toiminnan mahdollisuudet kaikkien opiskelijoidensa ulottuville.

petra_takamaki_2_400.jpg
petra_takamaki_2_400.jpg


Siteeraukset Petra Takamäen matkaraportista koskien työssäoppimisen jaksoa ulkomailla.

Kuvat Petra Takamäen kansainvälisyysjaksolta Belgiasta 2012. Kuvaaja:Petra Takamäki