Valitse ao-oppilaitos
ylakuva_oppisopimus_juhlakukat.jpg

Henri Hankimäki opiskeli LVI-asentajaksi Putkityö Niemelässä

henri_hankimaki_250.jpgPutkityö Niemelässä työskentelevä LVI-asentajaksi valmistunut Henri Hanhimäki on opiskellut talotekniikan perustutkinnon oppisopimuksella. Ennen oppisopimuksen aloittamista Henrillä oli takana kuuden vuoden kokemus metallialalta, mutta vaihtelunhalu sai etsimään uusia haasteita.

"En enää tässä iässä halunnut kokopäiväisesti takaisin koulun penkille, toisaalta myös käytännön asiat on helpommin järjestettävissä kun opiskeluajalta saa palkkaa, lisäksi mielestäni työt yksinkertaisesti oppii paremmin itse tekemällä", kertaa Henri syitä oppisopimuksen valintaan.

Henrin oppisopimuskoulutus kesti kaksi vuotta, jonka jälkeen työt Putkityö Niemelässä jatkuivat. Opiskelun aikana Henri kävi Jyväskylässä tietopuolisessa koulutuksessa keskimäärin yhtenä päivänä viikossa. Tietopuolisesta koulutuksesta vastasi Jyväskylän aikuisopisto. Muina aikoina työtä tehtiin normaalisti, jolloin työssäoppimisesta vastasi itsekin oppisopimuksella opiskellut työnantaja Jere Niemelä. Tutkinnon Henri suoritti näyttökokeella.

"Opiskelu oli antoisaa ja vaikka välillä tuntuikin, ettei Jyväskylään oikein työkiireiltä olisi ehtinyt, aikataulutkin saatiin soviteltua työtahtiin, kaiken kaikkiaan oppisopimusopiskelusta jäi erittäin hyvät kokemukset", Henri summaa.

Myös Putkityö Niemelässä ollaan tyytyväisiä Henrin oppisopimukseen. Niin tyytyväisiä, että suunnitelmissa on uusienkin oppisopimusten käynnistäminen. Jere Niemelä toteaakin, että uuden työvoiman saamiseksi oppisopimus on juuri heidän yritykselleen sopiva malli.

"Teemme paljon töitä kohteissa, joihin asentaja menee työskentelemään yksin. Työnantajan pitää siis pystyä luottamaan siihen, että työt sujuvat ja asiakaspalvelu on ensiluokkaista, vaikka ei pystytäkään valvomaan toimintaa koko aikaa", hän korostaa.

Niemelä suosittelee oppisopimusta myös muille yrittäjille, kun on tarve saada lisää osaavaa työvoimaa tiettyyn tarpeeseen. Hänen mukaansa oppisopimus on työnantajalle tehokas ja turvallinen tapa lisätä henkilöstöä juuri oman yrityksen tarpeisiin. Lisäksi koulutuksen aikana on hyvin aikaa tutustua opiskelijaan ja tarkkailla hänen osaamistaan arjen työtehtävissä.