Valitse ao-oppilaitos
ylakuva_oppisopimus_juhlakukat.jpg

Uudelle uralle oppisopimuksella

Martta Kemppinen teki 12 vuotta töitä saman työnantajan palveluksessa puistopuutarhurina. Sitten työpaikalla alkoivat pitkälliset ja hankalat yt-neuvottelut. Pitkään jatkunut epävarmuus ja työilmapiirin heikkeneminen saivat Kemppisen tekemään radikaalin ratkaisun.

"Irtisanouduin työstä, vaikka olin aina tykännyt siitä. Siinä vaiheessa minulla ei ollut mitään tietoa tulevasta", hän kertoo.

Onnellinen sattuma puuttui kuitenkin peliin, ja Kemppinen sai tietää, että Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut etsi oppisopimuskoulutettavia opiskelemaan liikuntapaikkojenhoitajan ammattitutkintoa. Hän selvitti asiaa, innostui mahdollisuudesta, haki paikkaa ja valittiin koulutukseen.

martta_kemppinen_4573_640.jpg

Martta Kemppinen opiskelee liikuntapaikkojenhoitajan ammattitutkintoa Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluissa.

Sopivan fyysistä ja monipuolista

Opinnot käynnistyivät vuoden 2015 alussa ja tutkinto häämöttää parin vuoden päässä. Kemppinen sanoo tietävänsä jo nyt, että teki hyvän valinnan lähtiessään oppisopimuskoulutukseen.

"Olen tykännyt hirveästi. Tämä on juuri sellaista monipuolista ja fyysistä työtä, josta pidän. Tärkeitä ovat myös todella mukavat esimiehet ja työkaverit."

Liikuntapaikan hoitajan tehtävien omaksumista on osaltaan helpottanut se, että osittain tekeminen on samankaltaista kuin puutarhurin töissä. Osa liikuntapaikoistakin on tuttuja aikaisemman työn ansiosta.

"Tosin hirveästi olen oppinut koko ajan uutta, mikä on mukavaa. Yksi tällainen asia on asiakaspalvelu, jota on enemmän kuin aikaisemmassa työssäni. Nyt olen huomannut, että tykkään siitäkin osasta työtä ja pärjään siinä", Kemppinen kertoo.

Koulunpenkillä ei tarvitse istua

Kemppinen kiittelee oppisopimusta koulutusmuotona. Hän sanoo sen sopivan itselleen.

"Minusta ei ole istumaan koulun penkillä, vaan opin parhaiten tekemällä. Siksi tämän tyyppinen koulutus on kuin minua varten olemassa."

Ensimmäisen puolen vuoden aikana Kemppisen työtehtävät ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Pääasiassa työt ovat keskittyneet Hippoksen liikuntapuiston alueelle. Niihin on sisältynyt työtehtäviä sisäliikuntapaikoilla muuta myös ulkona kenttien ja latujen hoitotehtävissä.

"Myös Itä-Suomen Liikuntaopisto ISLO:n järjestämät tietopuoliset koulutukset ovat olleet hyvin käytännönläheisiä. Teoriat käydään lävitse nopeasti ja sitten siirrytään käytäntöön. Joensuussa toteutetut jaksot ovat sikälikin kiinnostavia, että niissä on mukana opiskelijoita eri puolilta Suomea, joten kokemuksia ja työtapoja pääsee hyvin vertailemaan".

Kolmenkymppinen Kemppinen sanoo arvostavansa myös sitä, että koulutus valmistaa tutkintoa varten. Iän karttuessa sen merkityksen ymmärtää paremmin ja paremmin.

"Puutarha-alan tutkinnon suorittaminen jäi aikanaan vähän kesken, kun elämäntilanteet muuttuivat ja työ vei mennessään. Nyt tuokin asia tulee korjattua", hän sanoo.

Aikuinen, puuttuuko sinulta tutkinto

Aikuisten osaamisperustan vahvistaminen -ohjelma 30–50-vuotiaille

Tavoitteena on edistää aikuisten edellytyksiä vastata muuttuvien työmarkkinoiden osaamistarpeisiin ja edesauttaa kohderyhmän mahdollisuuksia oman osaamisensa vahvistamiseen

• henkilöille, joilla ei ole suoritettuna perusopetuksen oppimäärää tai perusasteen jälkeistä toisen asteen tutkintoa (ylioppilas / ammatillinen)

• oppisopimuskoulutuksena TAKUULLA v. 2015 aloittaviin ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin

• uuteen ammattiin opiskeleville tai jo työssä oleville

malinen_elina_vaaka_185.jpg

Ota yhteyttä!
Koulutustarkastaja
Elina Malinen

> Tutustu 20 - 50 -vuotiaiden osaamisohjelmiin