Valitse ao-oppilaitos
Nuohoojia oppisopimuksella

pasi_hanna_seppanen_5062_640.jpg

Pasi ja Hanna Seppänen uskovat oppisopimuksen sopivan hyvin henkilöille, joille on luontaista käytännössä oppiminen. Yrittäjäpariskunnan vieressä olevaan hyllykköön on kertynyt vuosien mittaan nuohooja-aiheisia esineitä niin Suomesta kuin maailmalta.

Keski-Suomen Sisäilmamestarit Oy on vuonna 1987 toimintansa aloittanut keuruulainen yritys, jonka toiminta on laajentunut vuosien mittaan nuohouksesta ilmastointikanavien ja -järjestelmien huolto- ja puhdistuspalveluihin sekä viimeksi vuonna 2013 peltitöihin ja kattoturvatuotteiden myyntiin ja asennuksiin. Samalla yhden miehen toiminimestä on kasvanut kaikkiaan 15 henkilöä tällä hetkellä työllistävä yritys. Osaamista yritykseen on hankittu oppisopimuksella.

"Oppisopimus on ollut meille hyvä ja välttämätönkin koulutusmuoto, sillä nuohoojiahan ei kouluteta ammattioppilaitoksissa. Me otimme ensimmäisen oppisopimuskoulutettavan yritykseen 1990-luvun lopulla ja sen jälkeen heitä on ollut säännöllisesti", kertovat Keski-Suomen Sisäilmamestarit Oy:n yrittäjäpariskunta Pasi ja Hanna Seppänen.

Selkeää ja suoraviivaista

"Oppisopimuskoulutus on minusta yrityksen näkökulmasta selkeä ja suoraviivainen järjestelmä. Se vaatii kuitenkin vahvaa sitoutumista sekä opiskelijalta että työnantajalta, sillä itsestään ammattitaidon hankkiminen ei tapahdu", toimitusjohtaja Pasi Seppänen arvioi.

Seppäsen arviolle antaa pontta se, että hänellä on poikkeuksellisen laaja näkökulma oppisopimuskoulutukseen. Hän on nimittäin toiminut pitkään koulutusmestarina nuohousalan keskusliitossa, joka vastaa nuohoojien koulutuksen tietopuolisesta osuudesta. Nykyisin Seppänen on mukana pääasiassa nuohoojamestarin erikoisammattitutkintoa suorittavien kouluttamisessa.

"Yrityksen näkökulmasta tärkeää on vielä se, että Jyväskylän oppisopimuskeskuksesta on saanut aina tarvittaessa apua ja neuvoja. Asioihin on myös tartuttu välittömästi", Hanna Seppänen täydentää.

Oppisopimusta moneen tarpeeseen

Vuosien kuluessa Keski-Suomen Sisäilmamestarit Oy:ssä on suoritettu useita nuohoojan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, ja parhaillaankin yrityksessä on töissä yksi nuohoojan ammattitutkintoa suorittava opiskelija. Hyväksi todettua koulutusmuotoa on hyödynnetty kuitenkin myös muissa koulutustarpeissa.
"Tällä hetkellä meillä on yksi henkilö opiskelemassa rakennuspeltisepän ammattitutkintoa, ja itse suoritin sihteerin ammattitutkinnon oppisopimuksella muutama vuosi sitten. Halusin lisää tämän puolen ammattitaitoa, koska minulla ei ollut aiempaa alan koulutusta", toimistotöistä ja tilauksista yrityksessä vastaava Hanna Seppänen kertoo.

 

 

Kiinnostuitko, ota yhteyttä

myllyaho_sari-anne_koulutustarkastaja1.jpg 

Koulutustarkastaja
Sari-Anne Myllyaho
puh. 040 341 5186
sari-anne.myllyaho(at)jao.fi 

Keski-Suomen Sisäilmamestarit Oy