Valitse ao-oppilaitos
ylakuva_oppisopimus_juhlakukat.jpg
Liikuntakasvatuksen merkitys ja liikunnan lisääntyminen näkyvät myönteisesti päiväkodeissa

Jyväskylän kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa on panostettu lasten liikuntakasvatuksen vahvistamiseen kouluttamalla henkilöstöä oppisopimuksella liikunnan ammattitutkintoon.

Hyviä kokemuksia varhaiskasvattajille räätälöidyistä oppisopimuskoulutuksista on Halssilan päiväkodin johtajalla Anne Sarkosella. Hän kehuu oppisopimuskoulutuksen tuomaa osaamista: ”Olen ollut erittäin tyytyväinen koulutukseen ja siihen, miten se on näkynyt liikunnan lisääntymisenä päiväkodeissa sekä turhien, liikuntaa estävien kieltojen vähenemisenä niin sisällä kuin ulkonakin”. Sarkonen pitää tärkeänä, että erityisesti pienten lasten ryhmissä koulutuksen myötä on liikuntakasvatuksen merkitys ja liikunnan lisääntyminen näkynyt erityisen myönteisesti.

Koulutuksen tavoitteena on kehittää koko päiväkodin liikuntakasvatusta ja sen toteuttamista – ei pelkästään lisätä yksittäisten työtekijöiden osaamista. Sarkosen johtamissa päiväkodeissa tavoite on onnistunut: ”Koulutuksen myötä alueeni päiväkoteihin on perustettu liikuntatyöryhmät, joiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa alle kouluikäisten lasten liikuntakasvatusta sekä kehittää toimintatapoja ja ympäristöä liikkumista edistävään suuntaan”.

Kolme työntekijää Sarkosen alueelta sai valmiiksi liikunnan ammattitutkinnon syksyllä 2016. Koulutukseen on Halssilassa oltu niin tyytyväisiä, että viimeisimmässä, joulukuussa 2016 oppisopimusopiskelunsa aloittaneessa ryhmässä on mukana jälleen yksi alueen lastentarhanopettaja.

Liikunnan ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksen varhaiskasvattajille toteuttaa Jyväskylän oppisopimuskeskus yhteistyössä Vierumäellä toimivan Suomen Urheiluopiston kanssa.

 

 

Anne_Sarkonen.png

Anne Sarkonen
Päiväkodin johtaja
Jyväskylän kaupunki, Varhaiskasvatuspalvelut

Jyväskylän oppisopimuskeskus / Tietoa meistä / Oppisopimuskokemuksia / Jyväskylän kaupunki Varhaiskasvatuspalvelut Tulosta sivu