Valitse ao-oppilaitos
opso-opiskelu_ao.jpg

Opiskelu oppisopimuskoulutuksessa

Oppisopimuskoulutus on työpaikalla käytännön työssä toteutettavaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla. Oppisopimuksen perusteena on aina työsuhde tai yrittäjyys, mikä erottaa sen muista koulutusmuodoista.

Lähtötasona voi olla peruskoulu, lukio tai jo aiemmin suoritettu ammatillinen tai muu tutkinto. Oppisopimuskoulutuksen alaikäraja on 15 vuotta. Koulutus suunnitellaan yhteistyössä opiskelijan, työnantajan, oppilaitoksen ja oppisopimuskeskuksen kanssa.

Oppisopimusopiskelija tekee tutkintoon liittyviä ja muita työnantajan määräämiä työtehtäviä työpaikalla ja osallistuu hänelle suunniteltuun tietopuoliseen koulutukseen sovitusti. Tukena työpaikalla tapahtuvassa koulutuksessa toimii työpaikkakouluttaja, yrittäjän oppisopimuksessa mentori.

Tietopuolisten opintojen määrä vaihtelee suoritettavan tutkinnon ja henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan. Lähiopetuspäiviä oppilaitoksessa on noin 2 -3 päivää kuukaudessa. Oppisopimuskoulutuksen tavoitteena on tutkinnon suorittaminen tai henkilökohtaisten opiskelutavoitteiden saavuttaminen.