Valitse ao-oppilaitos
ylakuva_oppisoimus_valttori_backman.jpg
Opinto-ohjaajille

Oppisopimus ja yhteishaku 2017

Ammatilliseen peruskoulutukseen yhteishaussa hakevilla on jälleen mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa oppisopimuskoulutusta kohtaan.

Opintopolku.fi -palvelu huomioi oppisopimuskoulutuksesta kiinnostuneet hakijat.
Ammatilliseen koulutukseen hakeva voi opintopolku.fi -palvelun hakulomakkeella ilmaista kiinnostuksensa oppisopimuskoulutukseen ”valitsemalla/ruksaamalla” seuraavan tekstin:

Ø     Olen kiinnostunut ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan suorittamisesta
        oppisopimuskoulutuksena

Vaikka nuori ilmoittaa hakulomakkeella olevansa kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, se ei automaattisesti tarkoita oppisopimuksen käynnistymistä eikä velvoita hakijaa tai koulutuksen järjestäjää aloittamaan oppisopimuskoulutusta.

Oppisopimuskoulutus edellyttää aina ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan suorittamiseen soveltuvia työtehtäviä ja määräaikaista tai toistaiseksi voimassa olevaa työsuhdetta. Palkallisen työsuhteen keston tulee olla vähintään neljä kuukautta ja työaika min. 25 h/viikko.

Nuorilla on mahdollisuus saada tukea, ohjausta ja valmennusta oppisopimuskoulutukseen mm. Jyväskylän ammattiopiston ja Jämsän ammattiopiston ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA). Tutustu VALMA-koulutukseen: https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-ammattiopisto/Hakeminen/Ammatilliseen-peruskoulutukseen-valmentava-koulutus-%28VALMA%29

Lisäksi viime vuosina on kehitetty malleja, joissa nuoren on mahdollista aloittaa ammatilliset opinnot oppilaitoksessa ja tehdä tutkinto loppuun työelämässä oppisopimuksella (ns. 2 + 1 –malli).

Lukio-opintoja ja oppisopimuskoulutusta ei voi nykymuotoisena yhdistää.

Ammatillisen koulutuksen järjestäjät saavat yhteishaun jälkeen järjestelmästä tiedot niistä hakijoista, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa oppisopimuskoulutusta kohtaan. Näin oppisopimuskoulutuksen järjestäjä voi olla nuoreen yhteydessä alueen oppisopimuskoulutusmahdollisuuksista ja käytänteistä.

Yhteishakupäivystys pe 16.6. klo 9 – 15
paikka: Jyväskylän oppisopimuskeskus, Puistokatu 2 C, 6. hissitaso ja
CHAT oppisopimuskeskuksen verkkosivuilla www.jao.fi/oppisopimuskeskus

Kysy meiltä, kerromme mielellämme lisää!
Oppisopimus-Online 040 341 5182
oppisopimus@jao.fi
www.jao.fi/oppisopimuskeskus - myös chat!

Materiaalia opo-tunneille

TAT tiedosto pdf ja linkki: http://www.opetin.fi/wp-content/uploads/OPSO_OPAS_2015_web.pdf

Yle Oppiminen, Ihminen ja yhteiskunta: Oppisopimuksella ammattiin. Kolmen nuoren tarina: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/19/oppisopimuksella-ammattiin

Yleisinfot oppisopimuksesta

Tervetuloa ryhmän kanssa oppisopimuksen avoimiin infoihin, paikka Jyväskylän oppisopimuskeskus, os. Puistokatu 2 C (Kolmikulma), 6. hissitaso. Tutustu aikatauluihin ja ilmoita tulostanne ennakkoon, niin osaamme varata tilaa: https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-oppisopimuskeskus/Ajankohtaista/Oppisopimusinfot

Tilaa asiantuntija kouluvierailulle 9. luokkalaisille

 Teemme kouluvierailuja lukuvuoden aikana resurssien mukaan. Kysy mahdollisuudesta suoraan asiantuntijoiltamme:
Tarja Puura, projektipäällikkö
puh. 040 341 5189, tarja.puura@jao.fi