Valitse ao-oppilaitos
ylakuva_oppisoimus_valttori_backman.jpg
Opinto-ohjaajille

Yhteishaku 2016

Ammatilliseen peruskoulutukseen yhteishaussa hakevilla on ollut ensi kertaa mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa oppisopimuskoulutusta kohtaan

Opintopolku.fi –palvelun hakulomakkeella hakijalla oli mahdollisuus ilmaista kiinnostuksensa ”valitsemalla/ruksaamalla” seuraavan tekstin:

Ø     Olen kiinnostunut ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan suorittamisesta
        oppisopimuskoulutuksena

Jyväskylän oppisopimuskeskus on ollut kaikkiin hakijoihin yhteydessä joko itse tai yhteistyössä oppilaitoskumppaneidensa kanssa. Tutustu hakijoille huhti-toukokuussa 2016 lähetettyyn tiedotteeseen.

Vaikka nuori on hakulomakkeella ilmoittanut kiinnostuksensa oppisopimuskoulutukseen, se ei velvoita häntä tai koulutuksen järjestäjää oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina ammatillisen perustutkinnon tai tutkinnon osan suorittamiseen soveltuvia työtehtäviä ja määräaikaista tai toistaiseksi voimassa olevaa työsuhdetta. Työsuhteen keston tulee olla vähintään neljä kuukautta ja työaika min. 25 h/viikko.

Nuorilla on mahdollisuus saada tukea, ohjausta ja valmennusta oppisopimuskoulutukseen Jyväskylän ammattiopiston ja Jämsän ammattiopiston ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA). Tutustu VALMA-koulutukseen.

Materiaalia opo-tunneille

TAT:n esite: Oppisopimus - aktiivisen ja käytännönläheisen nuoren polku

Yle Oppiminen, Ihminen ja yhteiskunta: Oppisopimuksella ammattiin. Kolmen nuoren tarina.

Yleisinfot oppisopimuksesta

Tervetuloa ryhmän kanssa oppisopimuksen avoimiin infoihin, paikka Jyväskylän oppisopimuskeskus, os. Puistokatu 2 C (Kolmikulma), 6. hissitaso. Tutustu aikatauluihin ja ilmoita tulostanne ennakkoon, niin osaamme varata tilaa.

Tilaa kouluvierailu 9. luokkalaisille

Teemme kouluvierailuja lukuvuoden aikana resurssien mukaan. Kysy mahdollisuudesta suoraan asiantuntijoiltamme:
Tarja Orellana
SusannaMiettunen

Infomateriaalia oppisopimuksesta