Valitse ao-oppilaitos

Leipurin ammattitutkinto



Jyväskylän oppisopimuskeskus järjestää leipurin ammattitutkintokoulutuksen oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä Jyväskylän aikuisopiston kanssa.

Vaatimuksena leipurin työssä ovat leipomoalan raaka-aineiden ja tuotteiden tuntemus, erilaisten taikinoiden valmistaminen, taikinoiden leipominen ruoka- ja kahvileiviksi sekä leipomoeineksiksi, erityisruokavaliotuotteiden ja luomutuotteiden valmistus sekä laadukas ja tuloksellinen toiminta. Leipuri voi työskennellä itsenäisenä ammatinharjoittajana, yrittäjänä tai työntekijänä erikokoisissa leipomoissa. Henkilökohtainen erikoisosaaminen mahdollistaa toimimisen palvelualoilla mm. kahviloissa, suurkeittiöissä ja ravintoloissa.

Koulutuksessa on lähiopetuspäiviä 25 sekä niiden lisäksi tutkinnon suorittaminen omassa työympäristössä.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja hakeutuminen koulutukseen:

Koulutustarkastaja Kaisu Kyllästinen, Jyväskylän oppisopimuskeskus

Lisätietoja tietopuolisesta koulutuksesta:

Kouluttaja Tarja Hoikka, Jyväskylän aikuisopisto
Liitteet