Valitse ao-oppilaitos

Lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto

Jyväskylän oppisopimuskeskus järjestää lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkintokoulutuksen oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä Jyväskylän kristillisen opiston kanssa.

Lasten ja nuorten erityisohjaaja työskentelee lasten ja nuorten parissa, kohtaa työssään haasteellisia ohjattavia ja tarvitsee työkaluja moniammatilliseen yhteistyöhön.

Lasten ja nuorten erityisohjaajan tutkinto antaa valmiuksia toimia vaativissa kasvatus-, ohjaus- ja organisointitehtävissä lapsi- ja nuorisotyössä. Erityisohjaajan toiminta­ympäristöjä voi olla mm. päivähoito, lapsi- ja perhetyö, nuorisotyö, koulu, aamu- ja iltapäivätoiminta, laitokset ja sairaalat, kulttuuri- ja vapaa-ajantoiminta, erityisryhmien työpajat ja toimintakeskukset, kansalais- ja järjestötoiminta sekä alan yritykset.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on soveltuva perustutkinto tai muuten hankittu pätevyys alalle, vähintään kolmen vuoden työkokemus lasten tai nuorten parissa (esimerkiksi ohjaus-, hoito- tai suunnittelutehtävissä), riittävä terveydentila, soveltuvuus alalle sekä alan työpaikka.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja koulutukseen hakeutuminen:

Koulutustarkastaja Elina Malinen
Jyväskylän oppisopimuskeskus
puh. 040 341 5190
elina.malinen{at}jao.fi

Lisätietoja tietopuolisesta koulutuksesta:

Opettaja Petri Rönkä
Jyväskylän kristillinen opisto
puh. 050 389 9636
petri.ronka{at]jko.fi