Valitse ao-oppilaitos
Hierojan ammattitutkinto

Jyväskylän oppisopimuskeskus järjestää  hierojan ammattitutkintokoulutuksen oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä Jämsän ammattiopiston kanssa.

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia hierojana sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kuntoutusalalla. Hän osaa järjestää työtilansa siistiksi ja viihtyisäksi, osaa tutkia asiakkaan, tehdä perusterveelle asiakkaalle hierontasuunnitelman ja hieroa hänet. Hän osaa edistää asiakkaan terveyttä, osaa antaa tarvittaessa ensiapua sekä toimia työyhteisössä ja asiantuntijaverkostossa. Tutkinnon suorittanut osaa valmistella hoitotilan ja välineet erilaisiin ympäristöihin sekä huolehtia hygieniasta ja siisteydestä. Hän osaa tehdä hoitosuunnitelman ja hieroa erilaisia asiakkaita, osaa antaa pintalämpö- ja kylmähoitoja, osaa ohjata asiakasta tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ehkäisemisessä sekä osaa laatia potilasasiakirjat. Hän osaa edistää omaa ja työyhteisönsä hyvinvointia ja kehittää omaa ammattitaitoaan, osaa suunnitella toimintaansa terveydenhuollon yrittäjänä, osaa arvioida omia valmiuksiaan yrittäjänä, täsmentää liikeideaansa ja laatia liiketoimintasuunnitelman yritykselleen. Hän osaa selvittää toimintaansa koskevat säädökset ja toimia niiden mukaisesti. Hän osaa valitsemansa valinnaisen tutkinnon osan vaatimusten mukaiset taidot ja tiedot.

Tutkinnon suorittaneet hierojat voivat työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali- ja terveysalan yhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, työpaikoilla, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä ja asiakkaiden kodeissa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja koulutukseen hakeutuminen:

Koulutustarkastaja Kaisu Kyllästinen, Jyväskylän oppisopimuskeskus

Lisätietoja tietopuolisesta koulutuksesta:

Opettaja Marko Kulppi, Jämsän ammattiopisto