Valitse ao-oppilaitos
Elintarvikealan perustutkinto

Jyväskylän oppisopimuskeskus järjestää elintarvikealan perustutkinnon oppisopimuskoulutuksena yhteistyössä Jyväskylän aikuisopiston kanssa.

Elintarvikealaan sisältyvät meijeri- ja elintarviketeollisuus, joka jakautuu leipomo-, liha-, eines-, makeis-, mylly- ja panimoteollisuuteen. Alalla toimivien on tunnettava elintarviketeknologiaa, alkutuotantoa ja raaka-aineiden koostumus. Teknisen ammattitaidon lisäksi tarvitaan kykyä oppia jatkuvasti uutta, hahmottaa kokonaisuuksia ja työskennellä yhdessä toisten kanssa. Elintarvikevalvonnan siirtyminen viranomaisilta yritysten omavalvonnaksi on lisännyt työn vaativuutta ja vastuullisuutta.

Perustutkinnon suorittaneella on alan perusvalmiuksien lisäksi erikoistunut osaaminen leipomoalalla, liha-alalla, meijerialalla tai muissa elintarviketeknologian prosesseissa. Osaamisalan suorittaminen tuottaa työelämän vaatiman perusammattitaidon.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja koulutukseen hakeutumisesta

Koulutustarkastaja Kaisu Kyllästinen, Jyväskylän oppisopimuskeskus

Lisätietoja tietopuolisesta koulutuksesta:

Kouluttaja Marjo Huuskonen, Jyväskylän aikuisopisto