Valitse ao-oppilaitos

040-ao-schildt.jpg

Opiskelu Schildtin lukiossa - yhdessä kokemista ja tekemistä

Schildtin lukio toimii kahdessa eri toimipisteessä: Schildt Viitaniemi ja Schildt Voionmaa. Viitaniemen toimipisteessä toimii aktiivinen musiikkiluokka sekä matemaattisia ja luonnontieteellisiä aineita painottava LUMA - luokka LUMA-luokka. Voionmaalla toimii urheilulukio. 

 Urheilupainotteisessa lukiossa on mahdollista yhdistää lukio-opinnot tavoitteelliseen urheiluharjoitteluun. Urheilulukio parantaa myös muiden kuin urheilulukiolaisten liikuntamahdollisuuksia, ja urheiluvalmennus tarjoaa lukion ilmapiiriin tavoitteellisuutta. Musiikkilinja tarjoaa ainutkertaisen mahdollisuuden musiikin opiskeluun ja elävöittää omalta osaltaan niin koulun arkea kuin juhlaakin.

Lukiossa opiskelijatuutorit opastavat opiskelujen alkuun ja arkeen. Ryhmänohjaajat ja opinto-ohjaajat auttavat opintosuunnitelman teossa, seuraavat opintojen etenemistä ja haastattelevat opiskelijat vuosittain.

Perinteiset tapahtumat ovat tärkeä osa lukiolaisten lukukautta. Schildtin lukion vuosittaisia tapahtumia ovat muun muassa bändi-iltamat, yökoulu, ykkösten ryhmäytymispäivä, kevätgaala, vanhojen tanssit ja penkkarit.

Schildtin lukion Viitaniemen toimipiste sijaitsee nimensä mukaisesti Viitaniemessä Wilhelm Schildtin kadulla ja Voionmaan toimipiste sijaitsee kaupungin ydinkeskustan tuntumassa lähellä urheiluharrastuspaikkoja. Esimerkiksi Hippos-halli ja sen yhteydessä olevat sisä- ja ulkoharjoittelupaikat ovat noin puolen kilometrin päässä.

Voionmaan toimipisteen opinto-opas löytyy sivun oikeasta laidasta.

Muita ohjeita ja käytänteitä löydät lukiokoulutuksen opiskelu-osiosta sekä käytännön asioista.