Valitse ao-oppilaitos
ao-lukiot_opiskelu.jpg

Opiskelu Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukioissa

Lukiossa opiskelu on tutun oloista tekemistä kaikille yläkoulun käyneille. Siihen kuuluu luokkaopetusta opettajan johdolla, luennointia, keskustelua, itsenäistä opiskelu, ryhmätöitä sekä joissakin tapauksissa verkko-opiskelua. Lukio-opiskelussa kuitenkin korostuu itsenäisen työskentelyn osuus. Tärkeää on halu oppia ja tahto kehittää opiskelutaitoja. Kaikki Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lukiot ovat luokattomia.

Opetus painottuu lukuaineisiin, koska lukio-opintojen tavoitteena on laaja yleissivistys ja jatko-opintokelpoisuus korkeakouluissa. Lisäksi lukio tarjoaa mahdollisuuksia opiskella perusopetuksesta (peruskoulusta) tuttuja ja uusiakin taito- ja taideaineita. Nykyaikaisessa lukiossa opiskellaan myös koulun seinien ulkopuolella. Yhteistyötä tehdään eri oppilaitosten, järjestöjen ja työelämän kanssa.

Opinnot voi suorittaa 2–4 vuodessa. Lukion oppimäärän suoritettuaan opiskelija saa lukion päättötodistuksen. Tämän jälkeen opiskelija saa myös ylioppilastutkintotodistuksen, mikäli on suorittanut ylioppilastutkinnon hyväksytysti.

Lukiossa opetus, kouluruokailu ja kouluterveydenhuolto ovat maksuttomia, mutta opiskelija kustantaa itse oppikirjat ja koulutarvikkeet.