Valitse ao-oppilaitos

070-ao-lyseo.jpg

TeamEd-tiimipolku

Yhteistyössä on voimaa!

Maailma ja työelämä muuttuvat hurjempaa vauhtia kuin ehkä koskaan aiemmin - siksi myös koulun on muututtava ja siksi Lyseossa on mahdollisuus aloittaa opinnot tiimipolulla. Tiimipolulla iso osa lukiokursseista on koottu isommiksi ilmiöpohjaisiksi oppimispaketeiksi, ja opiskelutavoissa korostuvat opiskelijoiden aktiivisuus, toiminnallisuus ja projektimaisuus. Opiskelija saa roppakaupalla vastuuta ja vapautta, ja opettajat toimivat pikemminkin ohjaajina ja valmentajina, ja hekin työskentelevät usein tiimissä.

Tiimipolkulaisia kannustetaan oma-aloitteisuuteen ja itseohjautuvuuteen: koulussa tarjottavien kurssien lisäksi tiimit voivat soveltavissa opinnoissa kehitellä omia projektejaan omien mielenkiinnon kohteidensa mukaisesti. Ehkä joku tiimi haluaa rakentaa mikroauton, toinen järjestää hyväntekeväisyystempauksen ja kolmas kirjoittaa yhteisen tutkielman. Tiimit hankkivat itselleen myös kummiyritykset, joiden kanssa tehdään monipuolista yhteistyötä. Tiimipolun yhtenä tavoitteena onkin antaa opiskelijoille erityisen hyvät työelämävalmiudet jo lukiovaiheessa.

Tiimipolun huipentumana on kolmantena lukuvuonna tehtävä työelämälähtöinen ulkomaanprojekti, johon kaikki tiimipolkulaiset osallistuvat. Määränpään päättävät tiimit yhdessä, ja koko matka suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä. Riittävän iso yhteinen tavoite hitsaa tiimejä tiukemmin yhteen ja motivoi jatkamaan opintoja vaikeallakin hetkellä.

Katso TeamEd-tiimipolkua esittelevä diaesitys!

Tiimipolku muodostuu monia eri oppiaineita ja kursseja yhdistelevistä tiimipaketeista ja yksittäisistä tavallisista kursseista. Tiimipaketteja sisältäviin jaksoihin on otettava useimmiten mukaan myös yksittäisiä kursseja, jotta lukion päättötodistukseen vaadittava kokonaiskurssimäärä tulee täyteen.

Tiimipolulle hakeminen

Polulle valitaan opiskelemaan noin 30 ykkösvuoden opiskelijaa, ja heistä muodostetaan yksi ryhmänohjausryhmä. Tiimipolku soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita uudenlaisista ja aktiivisista opiskelutavoista, haluavat kehittää omia tiimityöskentelytaitojaan ja ovat valmiita sitoutumaan tiimissä opiskelemiseen ainakin ensimmäisen lukiovuoden ajaksi. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi Tiimipolkuun hakiessasi Jyväskylän Lyseon lukioon yhteishaussa.

Tiimipolku pähkinänkuoressa

  • Opiskelua 4–5 hengen tiimeissä
  • Oppiaineiden yhdisteleminen ilmiöpohjaisiksi paketeiksi
  • Tiimien itse kehittelemät soveltavat projektit
  • Vahvat jatko-opinto- ja työelämävalmiudet
  • Kolmannen vuoden työelämälähtöinen ulkomaanprojekti
  • Soveltuu kaikille, jotka haluavat kehittää omia tiimityöskentelytaitojaan

Lisätietoja​

Risto Sarvilinna, Tiimipolku-koordinaattori, historian ja yhteiskuntaopin lehtori

Sisko Jääskeläinen, Tiimipolku-koordinaattori, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori

Osmo Polas, rehtori

Tiimipolku

1. lukuvuosi

1. jakso: Häikkä (HI1, ÄI1)
2. jakso: Psäikkä (PSY1, ÄI2, ÄI7)
3. jakso: Yksittäisiä kursseja
4. jakso: Yksittäisiä kursseja
5. jakso: Muikku (ÄI3, KU2, MU1)
6. jakso: Kultsi (HI4, ÄI5, ENA3, KU4)
Soveltavat projektit: ulkomaan projektikurssi alkaa

2. lukuvuosi

1. jakso: Vaikku (YH1, ÄI4, ENA4)
2. jakso: Tolkku (YH2, MAB6)
3. jakso: Yksittäisiä kursseja
4. jakso: Yksittäisiä kursseja
5. jakso: Hiksu (HI2, HI3)
6. jakso: Nyksy (YH3, ÄI6)

3. lukuvuosi

1. - 3. jakso: yksittäisiä kursseja ja valmistautumista ulkomaanprojektikurssin matkaan
3. jakso: ulkomaan projektikurssin matka