Valitse ao-oppilaitos

ao_ilmailu.jpg

Ilmailuopetusta Lyseossa

Ilmailuala tutuksi

Katso video

Lukion ilmailuopetuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille hyvä ilmailun yleissivistys ja kannustaa heitä valitsemaan ilmailualan ammatteja opettamalla heille käytännön VFR-lentotoiminnassa tarvittavat tiedot sekä kertomalla ilmailuammateista ja niihin kouluttautumisesta. Tikkakoskella aloitettin ilmailuopetus ensimmäisenä lukiona Suomessa vuonna 1994.

Kursseilla noudatetaan yksityislentäjän tietopuolisen koulutuksen PPL(A) koulutusohjelmaa, joka täyttää yleiseurooppalaiset EASA-vaatimukset ja samalla kansallisten ilmailumääräysten vaatimukset muodostaen siten ensimmäisen portaan matkalla ilmailualan ammatteihin.

Todistuksen saanut voi jatkaa käytännön ilmailuopiskelua missä tahansa suomalaisessa lennonopetusta antavassa ja Ilmailuhallinnon hyväksymässä lentokoulussa kuten esimerkiksi Keski-Suomen Ilmailijat ry:ssä.

PPL(A)-kurssien lisäksi on tarjolla muutamia muita kursseja, kuten ilmailuammatteja ja niihin kouluttautumista esittelevä kurssi sekä ilmailuenglannin kurssi ja hyötylennokkien rakentamista ja lennättämistä opettava kurssi.

Hakeminen ilmailulinjalle

Lyseon ilmailulinjalle ei oteta opiskelijoita kevään 2017 yhteishaussa.

Kansainvälistä ilmailua

Syksyn 2007 vierailun pääkohde oli kansainvälinen MAKS 2007 -lentonäytös Moskovassa.
Myös vuosina 2009, 2011 ja 2013 vierailtiin MAKSissa. Vuoden 2011 vierailulla aloitettiin yhteistyö Zhukovskin tiedekaupungissa sijaitsevan Lyseon n:o 12 kanssa. Keväällä 2008 Moninon Ilmailulukion opiskelijoita samoin kuin muiden suomalaisten ilmailulukioiden ilmailuopiskelijoita tuli Tikkakosken Ilmailulukion vieraiksi osallistumaan Ilmavoimien 15.5. järjestettyyn ilmailupäivään.

Yhteistyökoulu on erittäin mielenkiintoinen kumppani, koska Zhukovski on Venäjän ilmailun kehto, jonka suuressa koelentokeskuksessa järjestetään mm. MAKS-tapahtumat ja jonka aerodynamiikan tutkimus ja osaaminen ovat kansainvälisesti erittäin arvostettua.

Ilmailuopiskelu tiivistetysti

  • Opiskelija saa hyvän käsityksen ilmailusta ammattina ja harrastuksena.
  • Opiskelijaa ohjataan alan erilaisiin jatko-opintoihin.
  • Opintojen aikana tutustutaan siviili- ja sotilasilmailun oppilaitoksiin ja kohteisiin Suomessa ja ulkomaillakin.
  • Opintojen alussa opiskelijat pääsevät tutustumislennolle purjekoneella.
  • Rakennetaan ja lennätetään miehittämättömiä ilma-aluksia UAV/RPAS-kurssilla.
  • Harjoitellaan simulaattorilentämistä lukion omalla laitteistolla.
  • Ilmailuopiskelija opiskelee lukiokursseina yksityislentäjän lupakirjan teoriaopinnot monimuoto-opiskeluna englannin ja suomen kielillä.

* Opettajina rautaisia ilmailun ammattilaisia