Valitse ao-oppilaitos
ao-lyseo-opiskelijatytöt.jpg

Opiskelu Lyseossa

Lyseo sijaitsee Jyväskylän keskustassa Harjulla. 

Ohjeita ja käytänteitä löydät lukiokoulutuksen opiskelu-osiosta sekä käytännön asioista. Koulun kotisivun kalenterista löydät kouluvuoden tärkeät tapahtumat, sekä yhteiset että toimipistekohtaiset.

Koulussa tehtävää työtä ohjaa opetussuunnitelma. Lukio-opiskelu tähtää ylioppilastutkintoon. Ylioppilastutkinto ja siihen liittyvä lukion ainevalintojen merkitys käydään läpi lukion alkuvaiheessa.

Lisätietoja opiskelusta Lyseossa antavat mm. opinto-ohjaajat.

Lukuvuoden aikataulut

Lukuvuosi on jaettu kuuteen jaksoon. Lukuvuoden aikatauluihin on koottu lukukausien alkamis- ja päättymispäivät, jaksot, päättöpäivät ja loma-ajat. Päättöviikko noudattaa kiertotuntikaavion mukaista palkitusta. Päättöpäivät löydät koulun kalenterista.

Tietotekniikan käyttö opiskelussa

Jokaisella lyseolaisella tulee olla opiskeluun soveltuva kannettava tietokone tai tabletti, ja opiskelijan on otettava laite mukaansa oppitunneille. Tavoitteena on, että opiskelijoista tulee taitavia ja vastuullisia tieto- ja viestintäteknologian käyttäjiä. Opiskelussa käytetään sähköisiä oppimateriaaleja ja kirjoja. Lisäksi ylioppilastutkinto on muuttumassa tietokoneilla tehtäväksi. Uudistus alkaa syksyllä 2016. Koska ylioppilaskirjoituksissa ei voi käyttää tablettia, suosittelemme "tavallisen" kannettavan tietokoneen hankintaa. 1. vuosikurssin opiskelijoille on lähetetty tiedote laitehankinnoista.

TIEDOTE 1. vuosikurssin opiskelijoille tietoteknisistä taidoista ja testaamisesta.pdf