Valitse ao-oppilaitos

061-ao-lyseo-web-srgb-0866.jpg

Kotikansainvälisyys

Tapahtumia 

Kulttuurit kotona

Perjantaina 23.lokakuuta järjestetään Kulttuurit kotona -tapahtuma Viitaniemen Aikuisopiston tiloissa A-rakennuksessa. Lyseon ja Schildtin lukioiden opiskelijat työskentelevät yhdessä Aikuisopiston maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden kanssa ja valmistavat esittelyjä tapahtumaan Tapahtumaa valmistellaan PRO7 –kurssilla Kulttuurit kotona. Vastuuopettajina ovat Ulla Aarnio (Lyseo) ja Mikko Saranen (Schildt).

Café Lingua

eli kielikahvila toteutetaan kahdesti lukuvuodessa. Café Linguassa kohtaavat Jyväskylässä asuvat ulkomaalaiset nuoret sekä Lyseon opiskelijat, jotka pääsevät käyttämään opiskelemiaan kieliään aidoissa kommunikaatiotilanteissa.

Vierailijoita

Erasmus -vaihto-opiskelijoita Jyväskylän yliopistosta sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vierailee eri oppiaineiden tunneilla. Muita vierailijoita koulussamme käy mm. Fulbright-säätiön, Educlusterin ja Jyväskylän Kauppakamarin kautta. Koulustamme tehdään myös vierailuja kansainvälisillä markkinoilla toimiviin yrityksiin sekä monikulttuurikeskus Gloriaan.

Vaihto-opiskelijat

Lukuvuonna 2015-2016 koulussamme on vaihto-opiskelijat Australiasta ja Italiasta. Koulustamme on vaihdossa Dominikaanisessa tasavallassa, Australiassa, Costa Ricassa ja Yhdysvalloissa useita opiskelijoita. Vastuuopettaja Heli Vesamäki yhdessä Ulla Aarnion kanssa.