Valitse ao-oppilaitos
ao-harju-lyseon-aula.jpg

Hae opiskelijaksi Jyväskylän Lyseon lukioon!

Lyseoon haetaan toisen asteen yhteisvalinnassa. Voit hakea yleislinjalle tai kansainväliselle IB Diploma -ohjelmaan. Valintaperuste on lukuaineiden keskiarvo. IB:lle hakeville järjestetään lisäksi erilliset pääsykokeet. Hakiessasi Jyväskylän Lyseon lukioon, voit ilmoittaa halukkuutesi hakeutua jollekin Lyseon yleislinjan opintopoluista: luonnontiedepolku, yrittäjyyspolku ja tiimipolku. 

Lyseolla on uudet tilat Jyväskylän ydinkeskustan kyljessä Harjulla

Lyseossa opiskellaan uudenaikaisessa koulussa, jossa on upeat puitteet opiskelulle ja elämyksellisille lukiovuosille. Vilkaise kuvia Facebookissa (Jyväskylän Lyseon lukio & IB World School) ja Instagramissa (@jyvaskylan_lyseo)! Lyseo on aivan Jyväskylän ydinkeskustan kyljessä Harjulla: lähdet vain kulkemaan Harjun tornia kohti ja löydät kyllä perille. 

Lyseon luokat ovat valoisia ja viihtyisiä: juuri hankittu teknologia on parasta mahdollista ja värikkäät kalusteet luovat persoonallisen tunnelman. Kalustus on monissa luokissa muutenkin hyvin moderni, eikä uudenlaisia kalustusratkaisuja ole pelätty kokeilla. Suorien pulpettirivien aika on ohi! Liikuntatilat ovat täysin uudet ja tarjoavat mahdollisuuksia erilaisten lajien, kuten vaikkapa parkourin tai kaupunkisodan, kokeiluun ja harrastamiseen.

Myös kuntosali on uusi. Koululla on myös uudet, lähes ammattilaistasoiset kemian ja fysiikan laboratoriot, joten Lyseo on hyvä valinta myös luonnontieteistä kiinnostuneille. Tule käymään niin näet itse! Eikä koulunkäynti rajoitu luokkien seinien sisälle: opiskelulle on suunniteltu muuntautuvia tiloja aulaan, käytäville ja koulun pihalle. Siitäkin lähdemme kauemmas: Harjulle, yliopistolle, kaupungille... Huoneteatterin tiloihin kokoontuvat käsikirjoittajat, näyttelijät, muusikot, lavastajat ja tekniikasta vastaavat luomaan Lyseon jokavuotista näytelmäprojektia. Lyseossa viihtyy myös hyppytunneilla: kerroksissa on opiskelijoille tarkoitettuja kotipesiä, joissa tehdä läksyjä, tiimityötä tai vain jutella koulukavereiden kanssa.

Määrätietoista opiskelua ja iloista lukioelämää Lyseossa

Jyväskylän Lyseossa yhdistyy iloinen, yhteisöllinen kouluelämä tavoitteelliseen ja vaativaankin opiskelemiseen. Lyseo, kuten muutkin kaupungin lukiot, on luokaton lukio. Opinnot voi suorittaa 2-4 vuodessa. Opetukseen kuuluu luokkaopetusta opettajan johdolla, luennointia, keskustelua, itsenäistä opiskelua, ryhmätöitä sekä verkko-opiskelua. Lukio-opiskelussa korostuu itsenäisen työskentelyn osuus. Tärkeää on halu oppia ja tahto kehittää opiskelutaitoja.

Lyseossa tapahtuu koko ajan, katso vaikka Ajankohtaista-palstaltamme tai seuraa meitä Facebookissa (Jyväskylän Lyseon lukio & IB World School) ja Instagramissa (@jyvaskylan_lyseo). Lukuvuotta rytmittävät paitsi lukioperinteisiin kuuluvat juhlat kuten potkiaiset, penkkarit ja vanhojenpäivät, myös Lyseon omat juhlat ja tapahtumat. Erilaisia projekteja on käynnissä jatkuvasti ja etenkin kansainvälisyyshankkeet näkyvät koulun arjessakin. Opiskelijat ovat aktiivisesti mukana tapahtumien suunnittelussa ja järjestelyissä. Ehkä haluat laulaa kuorossa, toimia airuena, tai ottaa vastuullesi tapahtumien teknistä toteuttamista. Opiskelijakunta on aktiivinen ja sen hallituspaikoista käydään kiivas vaalitaistelu.

Lyseossa saa olla sellainen kuin on

Lyseolaisuus rakentuu yhteenkuuluvuudesta, erilaisuudesta ja ennen kaikkea suvaitsevaisuudesta. Lyseolaisia on monenlaisia, ja suuressa koulussa jokainen mahtuu joukkoon sellaisena kuin on.

Tervetuloa tutustumaan Lyseoon! Lisätietoja antavat mm. opinto-ohjaajat. Kysymyksiin voivat vastailla myös opiskelijakunnan hallituksen jäsenet.