Valitse ao-oppilaitos

060-ao-lyseo.jpg

Lyseolaiseksi

Hae opiskelijaksi Jyväskylän Lyseon lukioon!

Lyseoon haetaan toisen asteen yhteisvalinnassa. Voit hakea yleislinjalle, kansainväliselle IB-linjalle ja/tai ilmailulinjalle. Valintaperuste on lukuaineiden keskiarvo. IB-linjalle järjestetään lisäksi erilliset pääsykokeet. Tultuasi valituksi Lyseoon, voit hakea yrittäjyysopintoihin

Tilaa tulevaisuuden tekijöille - uusi Lyseo rakentuu Harjulle

Kaupungin keskustassa olevassa Harjun toimipisteessä on käynnissä mittava rakennus- ja remonttityö, jossa rakentuu uusi Lyseo. Uudet lyseolaiset aloittavat opintonsa syksyllä 2016 Harjun kampuksella ja kaikki opiskelijamme siirtyvät uusiin tiloihin vuonna 2017. Luomme Lyseosta modernin oppimisympäristön, jossa on upeat puitteet opiskelulle ja elämyksellisille lukiovuosille. Käy katsomassa töiden edistymistä Sepänkadulla tai vilkaise kuvia Facebookissa (Jyväskylän Lyseon lukio & IB World School) ja Instagramissa (@jkl_lyseon_lukio_ib)!

Jo nyt käytössä olevat luokat ovat valoisia ja viihtyisiä: ajanmukainen teknologia älytauluineen löytyy ja värikkäät kalusteet luovat persoonallisen tunnelman. Kalustus on monissa luokissa muutenkin hyvin moderni, eikä uudenlaisia oppimisympäristöjä ole pelätty kokeilla: erään luokan istumapaikat esimerkiksi keskittyvät portaittain nousevaan sohvaan, joka tekee tilasta pienen auditorion. Plaza-luokassa on pulpettien sijasta liikuteltavista sermeistä, sohvista, nojatuoleista sekä Fatboy-säkkituoleista koostuva muunneltava kalustus. Plaza-luokan neljä älytaulua mahdollistavat tiimityöskentelyn ja erilaisten projektien toteuttamisen, vaikkapa posterien tekemisen, sähköisessä muodossa. Laadukkaiden liikuntatilojen lisäksi koululla on lähes ammattilaistasoiset kemian ja fysiikan laboratoriot sekä hyvin varustellut kuvataiteen luokat ja kielistudio. Oppitunneilla on käytössä koulun läppäreitä ja tabletteja ja opiskelijat tuovan myös omat laitteensa mukaan tunneille opiskelukäyttöön.

Määrätietoista opiskelua ja iloista lukioelämää Lyseossa

Jyväskylän Lyseossa yhdistyy iloinen, yhteisöllinen kouluelämä tavoitteelliseen ja vaativaankin opiskelemiseen. Lyseo, kuten muutkin kaupungin lukiot, on luokaton lukio. Opinnot voi suorittaa 2-4 vuodessa. Opetukseen kuuluu luokkaopetusta opettajan johdolla, luennointia, keskustelua, itsenäistä opiskelua, ryhmätöitä sekä verkko-opiskelua. Lukio-opiskelussa korostuu itsenäisen työskentelyn osuus. Tärkeää on halu oppia ja tahto kehittää opiskelutaitoja.

Lyseossa tapahtuu koko ajan, katso vaikka Ajankohtaista-palstaltamme tai seuraa meitä Facebookissa (Jyväskylän Lyseon lukio & IB World School) ja Instagramissa (@jkl_lyseon_lukio_ib). Lukuvuotta rytmittävät paitsi lukioperinteisiin kuuluvat juhlat kuten potkiaiset, penkkarit ja vanhojenpäivät, myös Lyseon omat juhlat ja tapahtumat. Erilaisia projekteja on käynnissä jatkuvasti ja etenkin kansainvälisyyshankkeet näkyvät koulun arjessakin. Opiskelijat ovat aktiivisesti mukana tapahtumien suunnittelussa ja järjestelyissä. Ehkä haluat laulaa kuorossa, toimia airuena, tai ottaa vastuullesi tapahtumien teknistä toteuttamista. Oppilaskunta on aktiivinen ja sen hallituspaikoista käydään kiivas vaalitaistelu.

Lyseossa saa olla sellainen kuin on

Lyseolaisuus rakentuu yhteenkuuluvuudesta, erilaisuudesta ja ennen kaikkea suvaitsevaisuudesta. Lyseolaisia on monenlaisia, ja suuressa koulussa jokainen mahtuu joukkoon sellaisena kuin on.

Tervetuloa tutustumaan Lyseoon! Lisätietoja antavat mm. opinto-ohjaajat. Kysymyksiin voivat vastailla myös opiskelijakunnan hallituksen jäsenet.