Valitse ao-oppilaitos

060-ao-lyseo.jpg

Jyväskylän Lyseon lukio - vapautta ja vastuuta opiskelijoille

LyseonLogo-sininen.jpg

Tilaa tulevaisuuden tekijöille - uusi Lyseo rakentuu kaupungin keskustaan Harjulle

Kansainvälisiä mahdollisuuksia tarjoavalla ja uusinta opetusteknologiaa hyödyntävällä Jyväskylän Lyseon lukiolla on takanaan yli 150-vuotinen historia. Lyseossa alkaa uusi aika alkuvuodesta 2017, kun siirrymme koko koulu remontoituihin tiloihin kaupungin keskustaan Harjulle. Suomen vanhimman suomenkielisen oppikoulun titteliä kantava lukio painottaa opiskelijoiden mahdollisuuksia suunnitella opintonsa ja suuntansa. Lyseolla opiskelijoille annetaan vapautta ja vastuuta.

Lyseossa saa olla sellainen kuin on

Lyseolaisuus rakentuu yhteenkuuluvuudesta, erilaisuudesta ja ennen kaikkea suvaitsevaisuudesta. Lyseolaisia on monenlaisia, ja suuressa koulussa jokainen mahtuu joukkoon sellaisena kuin on. Lyseossa on myös mahdollista valita itselleen sopivia opiskelumuotoja: IB-lukion ja ilmailulinjan sekä yrittäjyyden opintokokonaisuuden lisäksi kursseja on järjestetty tiimiopintoina, joissa opiskelijoista muodostetut tiimit opiskelevat yhdessä oppiainerajoja ylittäen ja osa kursseista on KOPPI (Kaikkialla oppii) -opiskelua, jossa opetusta on viety ulos luokkahuoneesta. 

Lyseo antaa opiskelijoiden äänen kuulua. Opiskelijat ovat aktiivisesti mukana opiskeluarjen suunnittelussa. Lyseolaiset näkyvät ja kuuluvat koulussamme: hyppytunneilla ja välitunneilla opiskelijat tapaavat toisiaan koulun tiloissa ja käytävillä soi musiikki.  Erilaiset tapahtumat ja vapaa-ajan aktiviteetit houkuttelevat jäämään Lyseolle vielä koulun jälkeenkin.

Kansainvälisyys

Lyseo on yksi Suomen kansainvälisyyskasvatukseen sitoutuneista virallisista Unesco-kouluista. Lyseo tekee tiivistä yhteistyötä myös muun muassa espanjalaisten, ruotsalaisten, ranskalaisten ja saksalaisten koulujen sekä Venäjällä sijaitsevan Jaroslavin kaupungin kanssa. Kansainvälisyydestä kiinnostuneet opiskelijat voivat kerätä suorituksia niin kutsuttuun kansainvälisyyspassiin osallistumalla erilaisten kansainvälisyyteen liittyvien tapahtumien järjestämiseen tai vaikkapa tutoroimalla vaihto-opiskelijoita. Näistä merkinnöistä on mahdollista saada lukion soveltavia kursseja. Kansainvälisyyshankkeista voit lukea lisää ao:n Kansainvälisyyskoulusta maailmalle -blogista. Laita hakusanaksi "Lyseo" nähdäksesi lyseolaisten kirjoitukset.

IB World School

Jyväskylän Lyseon lukiossa toimii International Baccalaureate (IB) -lukio, jonka päätteeksi suoritetaan maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu kansainvälinen ylioppilastutkinto (International Baccalaureate Diploma). IB-lukiossa opiskellaan englanniksi.

Ilmailu

Lyseoon on mahdollista hakea Ilmailulinjalle, jossa opintoihin keskeisesti kuuluu ilmailualan opetus. Lukion ilmailuopetuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille hyvä ilmailun yleissivistys ja kannustaa heitä valitsemaan ilmailualan ammatteja opettamalla heille käytännön VFR-lentotoiminnassa tarvittavat tiedot sekä kertomalla ilmailuammateista ja niihin kouluttautumisesta. Tikkakoskella aloitettin ilmailuopetus ensimmäisenä lukiona Suomessa vuonna 1994.

TeamEd

Jo useamman vuoden ajan kokeilussa olleet ja erittäin hyvän vastaanoton saaneet tiimiopinnot ovat jalostuneet TeamED-tiimipoluksi, joka käynnistyy Lyseossa syksyllä 2016. Tiimipolulle valitaan mukaan noin 30 ykkösvuoden opiskelijaa, joista muodostetaan 4– 5 hengen opiskelutiimejä. Niillä on aikaa kehittyä huipputiimeiksi saakka, sillä tiimit pysyvät samoina ainakin yhden lukuvuoden ajan. Tiimipolulla korostuvat vuorovaikutus- ja työelämätaitojen oppiminen, oppiaineiden välinen integraatio ja kansainvälisyys.

Yrittäjyys

Lyseon lukio on koordinointivastuussa Jyväskylän lukiokoulutuksen yrittäjyysopinnoista. Lukiossa toimii Harjun toimipisteessä oma yrityshautomo, jossa opiskelijat perustavat NY Vuosi Yrittäjänä -konseptilla toimivan yrityksen. Yrittäjyysopintojen opetuksessa ja opiskelijoiden ohjauksessa katseet on suunnattu tulevaisuuden työelämän tarpeisiin.

 

HÆC SCHOLA CULTURÆ FENNORUM PROTULIT LUMEN      Tämä koulu sytytti suomalaisen kulttuurin valon!

Opiskelijatarina

Syksyn ylioppilasjuhla

Syksyn ylioppilasjuhlaa juhlitaan perjantaina 2. joulukuuta klo 13 alkaen Viitaniemessä B-salissa (Viitaniementie 1). Lämpimästi tervetuloa!

Harjoitukset alkaen klo 12. 
Jyväskylän lukiokoulutus / Jyväskylän Lyseon lukio Tulosta sivu