Valitse ao-oppilaitos
ao-yrittäjyys_ny.jpg

NY-lähettiläs

NY (Nuori Yrittäjyys)-lähettiläs on Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ideoima uudenlainen piristysruiske maakunnalliseen yrittäjyyskasvatukseen. Lukuvuonna 2017 - 2018 NY-lähettiläinä toimivat Jyväskylän ammattiopistosta valmistunut Annastiina Kinnunen sekä Jenni Mustapirtti.

Mikä tahansa keskisuomalainen oppilaitos perusopetuksesta korkea-asteelle voi varata NY-lähettilään vierailulle esimerkiksi opettajien kokoukseen tai oppitunneille. Vierailu painottuu NY-lähettilään omaan kokemukseensa ja tarinaan NY-yrityksen pyörittämisestä, mutta samalla hän myös jakaa tietoa kouluastekohtaisista yrittäjyysopinnoista ja -poluista, paikallisista yrittäjyyskasvatuksen tapahtumista ja verkoston toiminnasta. Vierailu on oppilaitoksille maksuton.

VARAA NY-LÄHETTILÄS SUORAAN SÄHKÖPOSTITSE:
nylahettilas@gmail.com

Jenni: Yrittäjyys palkitsee aina

Jenni on Schildtin lukiossa viimeistä vuottaan opiskeleva NY-yrittäjä. Kokemusta NY-yrittäjyydestä Jennille on kertynyt useammalta vuodelta niin kuvakalentereiden kuin vaatebisneksen parista. Jenni lähti mukaan lukiokoulutuksessa soveltavina kursseina tarjottaviin NY-opintoihin, koska hän kaipasi vaihtelua koulunpenkillä istumiseen; yrityksen avulla pääsee itse kokemaan ja tekemään erilaisia tehtäviä. Yrittäjyysopintojen kautta oppii myös hyödyllisiä työelämätaitoja kuten mm. kokoustaitoja, myymistä ja mainostusta.

  • Yrittäjyys vie tietenkin paljon aikaa ja vaatii sisukkuutta, mutta mitä siihen käyttää aikaa palkitsee aina sen mukaan. Tiimi on myös aina tukemassa ja olen saanut yrittäjyydestä niin paljon uusia kokemuksia, minkä tulen vielä muistamaan kiikkutuolissa, Jenni toteaa.

Annastiina: Löysin yrittäjämäisen asenteen, jolla pärjään tulevaisuuden työelämän haasteissa

Annastiina puolestaan on Jyväskylän ammattiopiston av-viestinnän NY-alumni. Hän on pyörittänyt mm. graafista suunnittelua ja valokuvausta tarjoavia NY-yrityksiä opiskelujensa ohessa kolmena lukuvuonna. Annastiina on jatkanut yrittäjyyden polulla ja toimiikin nykyään alansa yrittäjänä omalla toiminimellään.

  • NY-opinnot olivat mahtavaa ja monin puolin antoisaa aikaa. Ne antoivat varmuutta omiin taitoihin sekä hyvät pohjat oikean yritystoiminnan aloittamiseen, Annastiina kehuu.

Annastiina pääsi toteuttamaan moninaisia projekteja ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa.

  • Oikeiden asiakassuhteiden hoitaminen oli opettavaista ja siihen vaadittiin positiivista ja ammattitaitoista asennetta. Parasta oli saada toimia omatoimisesti.

  • Tartuin innokkaasti ja pelkäämättä uusiin haasteisiin. Haastaviin projektien hoitaminen oli palkitsevaa, sillä jokaisen uuden asiakkaan myötä luottamus omaan osaamiseen kasvoi. Erilaisten projektien toteuttaminen synnyttää usein myös paljon uusia ideoita. Töiden aikatauluttaminen ja asioiden tärkeysjärjestykseen asettaminen on taito jonka opin ja josta tulee olemaan paljon hyötyä työelämässä. Vuosien aikana löysin itsestäni yrittäjämäisen asenteen, jolla pärjään myös tulevaisuuden työelämän haasteissa.

Jenni ja Annastiina ovat myös osallistuneet NY-yritysten vuosittaisiin kilpailuihin. Keväällä 2017 molempien yritykset valittiin Keski-Suomen NY-semifinaalista valtakunnalliseen NY Uskalla Yrittää -finaaliin. NY-lähettiläät kertovat ja jakavat kokemuksiaan mielellään myös kilpailutoiminnasta, joka mahdollistuu NY-yrittäjyyden kautta.

Lisätiedot:

Niina Helin
yrittäjyyspäällikkö
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
040 341 5850
niina.helin@jao.fi

NY-yrittäjyys on osa valtakunnallista Nuori Yrittäjyys Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaa, jossa opiskelijat harjoittelevat yrityksen arkea perustamalla harjoitusyrityksen lukuvuoden ajaksi. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on NY-toiminnan asiantuntija, ja kuntayhtymässä on Suomen oppilaitoksista eniten NY-yrityksiä; vuonna 2016 186 NY-yritystä, joissa yritystoimintaa harjoitteli yhteensä 377 opiskelijaa.

NY-lähettilään yhteystiedot

Lukuvuoden 2017-2018 NY-lähettiläät:

Annastiina Kinnunen
Jenni Mustapirtti

nylahettilas@gmail.com

 

NY-lähettiläs: esite