Valitse ao-oppilaitos
ao-yrittäjyys_ny.jpg

NY-lähettiläs vierailulle oppilaitoksiin

NY (Nuori Yrittäjyys)-lähettiläs on Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ideoima uudenlainen piristysruiske maakunnalliseen yrittäjyyskasvatukseen.Lukuvuonna 2016 - 2017 lähettiläänä toimii Jyväskylän ammattiopistosta valmistunut Joona Tuhkanen.

Kaikki Keski-Suomen oppilaitokset perusopetuksesta korkea-asteelle voivat varata NY-lähettilään vierailulle esimerkiksi opettajien kokouksiin tai oppitunneille. NY-yritys on osa valtakunnallista Nuori Yrittäjyys Vuosi Yrittäjänä –ohjelmaa, jossa opiskelijat harjoittelevat yrityksen arkea perustamalla harjoitusyrityksen lukuvuoden ajaksi.

NY-lähettiläs jakaa myös tietoa kouluastekohtaisista yrittäjyyskasvatuksen mahdollisuuksista, paikallisista yrittäjyyskasvatuksen tapahtumista ja verkoston toiminnasta. Vierailu on oppilaitoksille maksuton.

NY-lähettilääksi valitulla Joona Tuhkasella on omakohtaista kokemusta oppilaitoksen yrittäjyyskasvatuspolulta.Viime lukuvuonna hän pyöritti mainostoimistopalveluja tarjoavaa NY-yritystä, jonka palveluihin kuuluivat myös valokuvaus ja verkkosivutyöt.

Joona Tuhkasen mukaan NY-yritystoiminnan kautta oppii todella paljon koulun ohella, koska siinä pääsee heti soveltamaan koulussa saatuja oppeja. Samalla oppii paljon muutakin.

- Tietenkin myös itse yrittämisessä vaaditut ominaisuudet – kuten vastuullisuus ja oma-aloitteisuus – kehittyivät ja sen vaikutus näkyy myös arjessa työn ja koulun ulkopuolella. Kaiken tämän lisäksi kertyy myös ihan oikeaa työkokemusta, joka on suuressa arvossa nykypäivän työmarkkinoilla, summaa Tuhkanen NY-yrittäjyyden monipuolisen annin.

NY-lähettilästoiminta saa jatkoa

Keski-Suomen oppilaitokset perusopetuksesta korkea-asteelle ovat voineet varata NY-lähettilään vierailulle oppitunneille. NY-lähettilään toiminta on saanut erittäin positiivisen vastaanoton ja palautteen pohjalta toiminta on tarkoitus vakiinnuttaa. Opettajien palautteessa korostuu nuorten välisen vuorovaikutuksen tärkeys: Viesti menee perille paremmin, kun nuori puhuu nuorille nuorten kielellä.

- NY-lähettiläs oli helposti lähestyttävä, oma aito itsensä ja innostunut. Hän korosti oman rohkeuden merkitystä yrittäjyydessä ja osasi ottaa hyvin oppilaat huomioon, opettajat kertovat palautteessaan.

Lisätiedot NY-lähettilästoiminnasta: Niina Helin

 

Joona kouluvierailulle

Ota yhteyttä ja varaa NY-lähettiläs Joona Tuhkanen kertomaan kokemuksiaan yrittäjyydestä ja yrittäjyyskasvatuksen mahdollisuuksista.

Sähköposti:
joona.tuhkanen.av(at)gmail.com

ny_lahettilas_esite_web.jpg