Valitse ao-oppilaitos

Kuntayhtymä_yrittäjyys.jpg

Jamk Esihautomo

Osana korkea-asteyhteistyötä koulutuskuntayhtymän kaikkien oppilaitosten opiskelijat voivat suorittaa Jamk esihautomo -opinnot. Esihautomo sisältää 10 kontaktikerran valmennuksen opiskelijan oman liikeidean kehittämiseksi.

Kurssille ilmoittautuminen sekä tarkemmat hakutiedot: täältä

Osallistujat valitaan hakemusten perusteella.

Jyväskylän aikuisopiston opiskelijan kokemuksia Jamk esihautomosta

Ensimmäinen ao:n opiskelijoille avoin Jamkin esihautomo starttasi 30.9.2015 ja siihen osallistui Jyväskylän aikuisopiston opiskelija Harri Isomettä. Ohessa Harri ajatuksia Jamk esihautomosta:

"Jamk esihautomo sujui hyvin ja oli minulle hyödyllinen kurssi, koska perustan oman yrityksen 2016. Parasta oli se, että esihautomossa on pakko miettiä ja suunnitella omaa yritysidea perusteellisesti."

Haastavinta Harrin mukaan oli opintojen sovittaminen ajankäytöllisesti yhteen samaan aikaan ao:n puolella pyörivien kurssien kanssa.

"Jamk esihautomossa työmäärä on melkoisen iso, kun esihautomon tekee kunnolla. Ohjaus on kuitenkin hyvin järjestetty, esimerkiksi talouslaskelmien tekoon. Varsinaisia erityistaitoja ei tarvita, mutta tietysti olisi hyvä olla yhteiskunnalliset perusasiat hallussa.

Voi suositella esihautomoa kaikille opiskelijoille, joilla on halu perustaa oma yritys ja motivaatiota ottaa esihautomon haasteet vastaan. Aikaa tulee varata riittävästi."