Valitse ao-oppilaitos

Kuntayhtymä_yrittäjyys.jpg

Korkea-aste yhteistyö

Yrittäjyyden edistäminen on yksi EduFutura -oppilaitosten (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto) kärkialoista. Oppilaitokset järjestävät yhteistyössä yhteisiä, kaikkien oppilaitosten opiskelijoille avoimia opintoja ja tapahtumia, joiden myötä luodaan uusia verkostoja oppilaitosrajojen yli, pureskellaan liikeideoita ja tehdään projekteja monialaisissa tiimeissä.

Yhteiset opinnot ja tapahtumat lukuvuonna 2017-2018:

Unelmat+Inspiraatio! -kurssi

Kurssin suoritettuaan opiskelija inspiroituu itsensä työllistämisestä muuttuvassa työelämässä, hahmottaa erilaisia itsensä työllistämisen mahdollisuuksia ja tunnistaa polkuja kohti ammatillisia unelmia. Lue lisää sivun liitetiedostosta Unelmat ja inspiraatio 2017 - 2018 ja ilmoittaudu mukaan!

 


DreamUp -projektikurssi alk. 12.9.2017

Opiskelijoilla on nyt mahdollisuus lähteä itse ideoimaan ja toteuttamaan DreamUp -päivää keväälle 2018. Projekti toteutetaan osana opintoja. Lue lisää sivun liitetiedostosta DreamUp-projektikurssi ja ilmoittaudu mukaan 5.9.2017 mennessä!

Dream Up -yrittäjyyspäivä #dreamupjkl @DreamUpJKL

Seuraava DreamUp -yrittäjyyspäivä järjestetään keväällä 2018

Oppilaitosten yhteinen, vuosittain järjestettävä, toiminnallinen ja inspiroiva päivä, jossa opiskelijayritykset, tarinat ja kokemukset ovat esillä. Päivä koostuu mm. opiskelijayritysten ja kokeiluyritysten popup-torista, opiskelijoiden ja yrittäjien speed-dating -kohtaamisista, Leijonanluolista ja pitchauskilpailuista sekä alueen parhaiden NY-yritysten valinnoista valtakunnallisiin finaaleihin. Lisätiedot

 

Luo oma kesäduunisi -kurssi (alk. 6.3.2018)

Kurssi on suunnattu erityisesti niille, jotka pohtivat omaa uraansa ja työllistymistään yleisesti sekä niille, jotka ovat valmistumassa ilman selkeää kuvaa tulevasta työstään ja työpaikastaan. Kurssin jälkeen osallistujilla on mahdollisuus pyörittää omaa opiskelijayritystä kesän aikana ja saada tähän oppilaitoksilta valmennusta.

Lue lisää sivun liitetiedostosta Luo oma kesäduunisi 2017 - 2018 ja ilmoittaudu mukaan!

 Jamk Esihautomo

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän opiskelijat voivat hakea Jamkin Esihautomo-opintojaksolle. Hakuaika on jatkuva, Esihautomoja käynnistyy n. 5 lukuvuodessa.

Kuntayhtymän osalta hakuohjeet ja lisätiedot: Liisa Marin ja Pia Särkkä

NY (Nuori Yrittäjyys) yhteistyö

Toisen asteen ja korkea-asteen NY-yrityksille järjestetään yhteistä valmennusta eri teemoilla n. 4 kertaa lukuvuodessa.

Yrittäjyysbrunssit

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän, yliopiston ja Jamkin yrittäjyystoimijoiden vapaamuotoinen verkostoitumis- ja ajatuksenvaihtotilaisuus. Luvassa on keskustelua ajankohtaisista teemoista yrittäjyyden ympärillä. Brunssit järjestetään 3 kertaa vuodessa kiertävin vetovastuin.

Lisätiedot: Niina Helin

Yrittäjyyden elävä kirjasto

Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto paitsi, että paperisten kirjojen sijaan elävästä kirjastosta lainataan oikeita yrittäjyyden parissa työskenteleviä ihmisiä eri oppilaitoksista ja organisaatiista keskustelua varten yli oppilaitosrajojen.

Kirjastoon ovat lainattaviksi lupautuneet useat yrittäjyyden asiantuntijat kuten mm. yrittäjyyskoordinaattorit ja -toimijat sekä yrittäjät. Myös teemoista löytyy monia mahdollisuuksia kuten vaikkapa yrityksen ensiaskeliin, osuuskuntatoimintaan ja NY-yrittäjyyteen liittyvät aiheet. Paikalliset yrittäjät ovat mukana kertomassa omaa inspiroivaa yrittäjätarinaansa.

Elävän kirjan voi lainata kuka tahansa Jyväskylän koulutuskuntayhtymän henkilökuntaan kuuluva esimerkiksi oppitunnille tai vaikkapa opettajien kokoukseen.

Koulutuskuntayhtymän, Jamkin ja yliopiston ensimmäinen yhteinen Yrittäjyyden Elävä Kirjasto pilotoitiin keväällä 2016, kirjasto järjestetään keväisin ja syksyisin etukäteen sovittuina ajankohtina.