Valitse ao-oppilaitos

Kuntayhtymä_yrittäjyys.jpg

Korkea-aste yhteistyö

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto ovat sitoutuneet yhteiseen yrittäjyysstrategiaan. Tavoitteena on synnyttää entistä yrittäjyysmyönteisempiä oppilaitoksia, tehdä yhteistyötä ja olla mukana luomassa vuoteen 2018 mennessä Keski-Suomeen 800 uutta yritystä ja 2000 uutta työpaikkaa. Yhteisten opintojen myötä luodaan uusia verkostoja oppilaitosrajojen yli, pureskellaan liikeideoita ja tehdään projekteja monitieteellisissä tiimeissä. Yhteistyössä korkeakoulujen kanssa vuosina 2015-2016 aikana pilotoidaan yhteisiä yrittäjyysopintoja.

Unelmat+Inspiraatio! -kurssi

Kurssin suoritettuaan opiskelija inspiroituu itsensä työllistämisestä muuttuvassa työelämässä, hahmottaa erilaisia itsensä työllistämisen mahdollisuuksia ja tunnistaa polkuja kohti ammatillisia unelmia.

 

Jamk Esihautomo

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän opiskelijat voivat hakea Jamkin Esihautomo-opintojaksolle. Hakuaika on jatkuva, Esihautomoja käynnistyy n. 5 lukuvuodessa. Kuntayhtymän osalta hakuohjeet ja lisätiedot: Niina Helin

NY (Nuori Yrittäjyys) yhteistyö

Toisen asteen ja korkea-asteen NY-yrityksille järjestetään yhteistä valmennusta eri teemoilla n. 4 kertaa lukuvuodessa.

Yrittäjyyden elävä kirjasto

Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto paitsi, että paperisten kirjojen sijaan elävästä kirjastosta lainataan oikeita yrittäjyyden parissa työskenteleviä ihmisiä eri oppilaitoksista ja organisaatiista keskustelua varten yli oppilaitosrajojen.

Kirjastoon ovat lainattaviksi lupautuneet useat yrittäjyyden asiantuntijat kuten mm. yrittäjyyskoordinaattorit ja -toimijat sekä yrittäjät. Myös teemoista löytyy monia mahdollisuuksia kuten vaikkapa yrityksen ensiaskeliin, osuuskuntatoimintaan ja NY-yrittäjyyteen liittyvät aiheet. Paikalliset yrittäjät ovat mukana kertomassa omaa inspiroivaa yrittäjätarinaansa.

Elävän kirjan voi lainata kuka tahansa Jyväskylän koulutuskuntayhtymän henkilökuntaan kuuluva esimerkiksi oppitunnille tai vaikkapa opettajien kokoukseen.

Koulutuskuntayhtymän, Jamkin ja yliopiston ensimmäinen yhteinen Yrittäjyyden Elävä Kirjasto pilotoitiin keväällä 2016, kirjasto järjestetään keväisin ja syksyisin etukäteen sovittuina ajankohtina.

Lisäksi osana korkea-aste yhetistyötä toteutetaan myös yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia ja tilaisuuksia ympäri lukuvuoden.

DreamUp -yrittäjyyspäivä #dreamupjkl @DreamUpJKL

Seuraava DreamUp -yrittäjyyspäivä järjestetään 21.3.2017

21.3 klo 9-18 Jyväskylän ydinkeskustassa: Oppilaitosten yhteinen, jatkossa vuosittain järjestettävä, toiminnallinen ja inspiroiva päivä, jossa opiskelijayritykset, tarinat ja kokemukset ovat esillä. Päivä koostuu mm. opiskelijayritysten ja kokeiluyritysten popup-torista, opiskelijoiden ja yrittäjien speed-dating -kohtaamisista, Leijonanluolista ja pitchauskilpailuista sekä alueen parhaiden NY-yritysten valinnoista valtakunnallisiin finaaleihin. Lisätiedot

Yrittäjyysbrunssit

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän, yliopiston ja Jamkin yrittäjyystoimijoiden vapaamuotoinen verkostoitumis- ja ajatuksenvaihtotilaisuus. Luvassa on keskustelua ajankohtaisista teemoista yrittäjyyden ympärillä. Brunssit järjestetään 3 kertaa vuodessa kiertävin vetovastuin.

Lisätiedot: Niina Helin