Jyväskylän ammattiopisto_kampus.jpg

Pysäköinti kampuksilla

Opiskelijapysäköinti syyslukukaudella 2018

Pysäköinti tapahtuu oppilaitoskampuksilla liikennemerkkien ja niiden lisäkilpien mukaan.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä pysäköintikäytännöt vaihtelevat toimipisteestä riippuen.

Viitaniementie 1

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitosalueella pysäköinti on valvottua ja edellyttää maksullisen pysäköintiin oikeuttavan luvan hankkimista.

Viitaniemessä pysäköinti on opiskelijoille ja henkilöstölle aina maksullista päiväsaikaan. Maksullista pysäköinti on klo 8.00–16.00 välisenä aikana. Pysäköinnin maksamiseen on kaksi vaihtoehtoa.

Pitempiaikaista pysäköintiä varten opiskelijat voivat lunastaa pysäköintikortin, joka oikeuttaa pysäköimään opiskelijoille merkityille paikoille. Pysäköintiluvat myydään erikseen syyslukukaudelle ja kevätlukukaudelle.
Opiskelijoiden pysäköintiluvan hinta on 40 euroa syyslukukaudella 2018. Kevätlukukauden 2019 pysäköintilupien myynnistä ilmoitetaan erikseen.

Pysäköintilupa oikeuttaa pysäköimään kuntayhtymän oppilaitoksen opiskelijoille tarkoitetulla piha-alueella merkityillä paikoilla, mutta koska merkittyjen pysäköintipaikkojen määrä on rajallinen ei ostettu lupa takaa kaikissa olosuhteissa pysäköintipaikan löytymistä.

Vain vihreä, Gradia-leimalla leimattu ja rekisterinumerolla varustettu opiskelijoille tarkoitettu (kuulakärkikynällä täytetty) pysäköintilupa, joka on voimassa 12/2018 saakka, oikeuttaa pysäköimään opiskelijapaikoille.

Pysäköintilupien kääntöpuolella ovat ohjeet kortin käytöstä.

Pysäköintilupia koulutuskuntayhtymän opiskelijoille myy Oppipuoti-myymälä, os. Viitaniementie 1 C.

Pysäköintilupia myydään (ma-to) klo 13-16.30 ja perjantaisin klo 13-15.30. 

Pysäköintilupia myydään vain koulutuskuntayhtymän opiskelijoille. Tarkistakaa valmiiksi auton rekisterinumero, koska pysäköintilupaa ostettaessa merkitään samalla korttiin auton rekisterinumero. Korttiin on varattu tila kahdelle auton rekisterinumerolle.

Lyhytaikaisempaa pysäköintiä varten käytettävissä on erillinen alue, jossa pysäköintimaksu maksetaan pysäköintiautomaattiin. Alue sijaitsee Schildtin lukion vieressä. Automaatista voi lunastaa 1 tunnin–14 vuorokauden pysäköintiin oikeuttavan lipukkeen. Automaattiin voi maksaa kortilla, seteleillä, 2 ja 1 euron sekä 50 ja 20 centin kolikoilla. Hinnasto löytyy omalta sivultaan .

Lippuautomaatista ostettu lipuke oikeuttaa pysäköimään myös opiskelijapaikoille siksi aikaa, mille ajalle lippu on lunastettu.

Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvojat valvovat pysäköintiä alueella.

Ilman asianmukaista lupaa tai väärälle alueelle pysäköinyt saa pysäköintivirhemaksun.

Huomaa, että pidempiaikaiseen pysäköintiin tarkoitettu kortti ei oikeuta pysäköimään lippuautomaattipaikoille eikä henkilöstölle ja vieraille varatuille paikoille. 

Taulumäentie 45

Taulumäentie 45:ssä opiskelijat voivat pysäköidä autonsa merkityille opiskelijapaikoille, paikoille tarvitaan maksullinen opiskelijalupa. Opiskelijalupia myy virastomestari Eija Heikkinen, puh. 040 341 5994.

Sepänkatu 3

Lähistöltä löytyy myös kaupungin järjestämä kiekollinen pysäköintialue (Sepänaukio). Asuntolarakennuksen kaupungin puoleiselle pysäköintialueelle tarvitaan myös maksullinen pysäköintilupakortti ja se on tarkoitettu vain henkilökunnan käyttöön. Vieraspysäköintikortti on tarkoitettu lyhytaikaiseen pysäköintiin vain vieraspaikoilla.

Keskussairaalantie 21

Opiskelijoiden pysäköinti tapahtuu Jyväs-parkki Oy:n pysäköintitalo P-Sairaalassa piha-alueella .
Oppilaitoksen lähellä olevat pysäköintipaikat on varattu asiakkaille ja henkilöstölle. Muuten Keskussairaalan alueella on aluepysäköintikielto.Tiedustelut virastomestari Reijo Penttinen, puh. 040 341 5205.

Pysäköintitalossa maksetaan pysäköintimaksu poistuttaessa. Lisää tietoa pysäköinnistä saa Jyväs-Parkki Oy:n www-sivuilta.

Lievestuore

Opiskelijat voivat pysäköidä oppilaitosrakennuksen vieressä olevalle pysäköintialueelle.

Jämsän ammattiopisto

Jämsän ammattiopiston toimipisteissä opiskelijat voivat pysäköidä oppilaitosrakennusten lähellä olevilla pysäköintialueilla maksutta. Asuntoloiden sähköpaikat ovat maksullisia. Henkilökunnan parkkialueet on merkitty erikseen.

Lisätietoja 

  • Mervi Jyrinki, kiinteistösihteeri, puh. 040 341 5155
Organisaatio / Kiinteistöt / Pysäköinti kampuksilla Tulosta sivu