Valitse ao-oppilaitos
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä_Hankkeet.jpg

Game Bridge -peli

Jyväskylän ammattiopiston koordinoimana yhteistyönä syntynyt Game Bridge on verkossa pelattava 3D moninpeli, joka on tarkoitettu opiskelijoiden, opettajien ja työpaikoilla toimivien työpaikkaohjaajien käyttöön. Pelin pelaaminen ei kuitenkaan vaadi minkään alan sisällöllistä erityisosaamista, joten peliä voidaan käyttää myös muun muassa yleissivistävässä koulutuksessa tai aikuiskoulutuksessa.

Game Bridge.png

Game Bridgen tarkoituksena on toimia työpaikkaohjaajien, opettajien ja opiskelijoiden yhteisenä kohtaamispaikkana. Pelissä yhdistyvät työpaikalla tapahtuvan oppimisen tarpeet ja ammattitaitovaatimukset, viimeisin tietämys yhteisöllisestä oppimisesta sekä uusin tieto- ja viestintätekniikka. Pedagoginen käsikirjoitus inhimilliseen kestävyyteen liittyvän teemoituksen ja tilanteiden taustalla pyrkii varmistamaan oivaltavan, syvällisen oppimiskokemuksen ja korkeatasoisen yhteisöllisen työskentelyn ryhmässä.

Peliä pelataan 4-5 hengen ryhmissä. Jokainen pelaaja osallistuu peliin omalta verkossaolevalta koneeltaan, joten heidän ei tarvitse olla fyysisesti samassa paikassa. Pelaajien välinen kommunikointi on mahdollista sekä peliin integroidulla puheyhteydellä (VoIP) tai chatilla.

Peli on jaettu kahteen osaan siten, että kumpikin osa voidaan pelata itsenäisinä osina tai osat voidaan pelata kokonaisuutena. Molempien osien suunniteltu kesto on noin tunti, joten kokonaisuuden läpipelaamiseen on syytä varata aikaa kahdesta kolmeen tuntia.