Jyväskylän koulutuskuntayhtymä_Hankkeet.jpg

Game Bridge - uusia oppimisen mahdollisuuksia

Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitoksen, LudoCraft Oy:n ja yhteistyöyritysten kehittämä Game Bridge -peli tarjoaa uusia oppimisen mahdollisuuksia.

Pelit ovat monelle nuorelle tuttu ympäristö ja peliteollisuudesta on tullut maailman suurin viihdeteollisuuden ala. Pelit tarjoavat myös paljon uusia mahdollisuuksia oppia ja kehittää omaa osaamistaan. Game Bridge -peli tarjoaa tuoreen toimintaympäristön, jossa työssäoppiminen tapahtuu totutusta poikkeavalla tavalla.

Game Bridge on ryhmässä pelattava kolmiulotteinen tietokonepeli, joka soveltuu erinomaisesti ammatillisen opiskelun tueksi. Pelissä opetellaan työpaikalla tarvittavia sosiaalisia taitoja kuvitteellisilla musiikkifestivaaleilla.

Pelin tapahtumien kautta pelaaja joutuu pohtimaan kuinka työnteko onnistuu muiden tuella niin, että voimat riittävät. Pelin tapahtumat sijoittuvat festivaalialueelle, jossa pelin osallistujat ovat festivaalien talkoolaisia.

Pelin tehtävissä korostuu inhimillinen kestävyys, ammatillinen osaaminen ja yhteistyö. Tehtävät on laadittu niin, ettei pelistä selviä ilman toisten pelaajien apua. Kestoltaan noin kahden tunnin peliä pelataan 4-5 hengen ryhmissä. Peli koostuu kahdesta osiosta, jotka ovat pelattavissa myös erikseen.

Oppilaitoksille ja työpaikoille

Pelin käyttöönottoa tuetaan opettajille ja työpaikkaohjaajille suunnatulla kirjalla sekä verkkoon tulevilla ohjeilla, esimerkeillä ja tapauskuvauksilla. Peli on tarjolla oppilaitoksille maksuttomasti, mutta sen pyörittäminen vaatii palvelimen.

"Peli kehittää työpaikalla tarvittavia taitoja ja erityisesti se haastaa opiskelijoita, opettajia ja henkilökuntaa tutustumaan uuteen toimintaympäristöön. Monesti vielä törmää harhaluuloon, että pelaaminen ei voisi olla tehokas oppimisen väline", Jyväskylän ammattiopiston projektipäällikkö Birgitta Mannila sanoo.

Oululainen pelistudio LudoCraft on toteuttanut Game Bridge -pelin avoimen lähdekoodin realXtend-virtuaalimaailmateknologialla. LudoCraft on myös yksi kansainvälisesti kehitettävän realXtendin päätoimijoista. Game Bridge on maailman ensimmäinen tällä teknologialla toteutettu kolmiulotteinen peli.

Game Bridge on Euroopan sosiaalirahaston ja Keski-Suomen ELY-keskuksen osarahoittama hanke.

Vipuvoimaa EUlta_ELY_EU_logot.png