Valitse ao-oppilaitos
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä_Hankkeet.jpg

Scandinavian food and culture for young students and teachers

Hankkeen toteutusaika: 1.8.2012–31.7.2013

Hanke tarjoaa hotelli-, ravintola- ja cateringalan sekä matkailualan opiskelijoille mahdollisuuden osallistua oman alansa opetukseen naapurimaassa sekä suorittaa lyhyen työssäoppimisjakson yhteistyöoppilaitoksen järjestämässä yrityksessä.

Hanke kuuluu Nordplus Junior -hankkeisiin, jotka toteuttavat oppilas- ja opettajavaihtoa sekä oppilaitosten välistä yhteistyötä seuraavissa maissa: Pohjoismaat, Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti ja Baltian maat.

Tavoitteet

Vaihtojaksolle osallistuvat opiskelijat tutustuvat kohdemaan oppilaitokseen ja opetukseen. Vaihtojakson aikana he valmistavat skandinaavista ruokaa (kokit) ja esittelevät kotimaataan, kotikaupunkiaan ja oppilaitostaan englanninkielellä (palvelualojen opiskelijat). Samalla he tutustuvat kohdemaan elinkeinotoimintaan ja työskentelevät alansa yrityksessä.

Opettaja tutustuu kollegoihinsa ja alansa opetukseen sekä vierailee työssäoppimispaikoissa. Jakson jälkeen opiskelijat ja opettaja jakavat kokemuksiaan omassa oppilaitoksessa.

Hankkeen päätoteuttaja

Jyväskylän ammattiopisto

Osatoteuttajat/yhteistyötahot

Bessemerskolan, Sandviken, Ruotsi
Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Hankkeen yhteyshenkilö

Sari Mynttinen

Rahoittaja

NordPlus Junior (Pohjoismaiden ministerineuvosto, CIMO)

 

hankkeet_Nordplus_Junior_RGB.png