Valitse ao-oppilaitos
Kuntayhtymä_siltasali.jpg

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi näkyy kuntayhtymässä!

suomi 100 tunnus.jpg 

Tälle sivulle olemme koonneet syksyn 2017 ajan tilaisuuksiamme ja tapahtumiamme, joissa maamme juhlavuosi näkyy. Täydennämme tietoja tapahtumista sitä mukaa, kun tietoja varmistuu. Kun olet mukana ja kerrot siitä sosiaalisessa mediassa, lisää aihetunniste #ao100juhlaa!

Elokuu

15.6. - 15.8  EduFutura Jyväskylän nelihenkisen opiskelijatiimin Suomen merkittävimpiin kesätapahtumiin suuntaava kiertue jakaa tietoa Jyväskylästä ja Jyvässeudun koulutusvaihtoehdoista eri puolilla maata sekä kerää haastatteluja oppimisen ja koulutuksen teemoilla. Tiimissä on EduFuturan kaikkien toimijoiden edustus: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto.

Kesän aikana eri alojen vaikuttajilta ja satunnaisilta tapahtumakävijöiltä kerätyt ”Sata ajatusta oppimisen uudistamisesta” julkaistaan syksyllä kirjana. Kesäkiertue ja julkaisu ovat osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja: Anu Tokila

Schildtin lukion Studia Generalia -luento

Lisätietoja: Leena Nummila

25.8. Jyväskylän aikuisopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat mukana järjestämässä tapahtumia veteraaneille kerran kuukaudessa koko vuoden 2017 ajan. 25.8. on yhteinen iltapäivä Koivuniemen leirintäkeskuksessa. Mukana on myös Jyväskylän kaupungin veteraanikuntoutus ja veteraanien palveluneuvoja Maria Kiviaho.

Lisätietoja: Maritta Kivelä

26.8. Kokeile ja innostu klo 10 - 13, Pitkäkatu 19 - 21, Jyväskylä. Tapahtumassa pääsee tutustumaan musiikin ja tanssin opetustarjontaan: soitinkokeiluja, työpajoja, esityksiä, tapahtumapassi ja yllätyksiä. Vapaa pääsy.

Lisätietoja: Elina Wuethrich

Syyskuu

Schildtin lukion Studia Generalia -luento

Lisätietoja: Leena Nummila

Jämsän ammattiopiston metsäala istuttaa 100-vuotisjuhlametsikön Pihlajakoskella sijaitsevaan oppilaitoksen havaintometsään. Istutus kuvaa myös maakuntamme ja Jämsän ammattiopiston tärkeää roolia metsäteollisuudessa.

Lisätietoja: Arto Vettenranta

21.9. Jyväskylän aikuisopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat mukana järjestämässä tapahtumia veteraaneille kerran kuukaudessa koko vuoden 2017 ajan.21.9. on Syyskuun tanssit Ainolan lavalla veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen sekä lotille. Mukana on myös Jyväskylän kaupungin veteraanikuntoutus ja veteraanien palveluneuvoja Maria Kiviaho.

Lisätietoja: Marja-Sisko Kaskinen

28. - 30.9. Valon ja Kekrin juhla Kankaalla: valotaidetta, työnäytöksiä, tanssia, musiikkia.

Lisätietoja: Maija Ketola sekä http://www.jyvaskyla.fi/kangastuksia

Lokakuu

Schildtin lukion Studia Generalia -luento

Lisätietoja: Leena Nummila

2. - 6.10. Ravintola Priimuksessa Keskisuomalainen ruoka ja Suomi 100 vuotta -teemaviikko.

Lisätietoja: Virpi Kangas

6.10. Suomi 100 -juhlavuosi, Keskisuomalainen ruokakulttuuri -tapahtuma yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa

Lisätietoja: Virpi Kangas

12.10. Musiikin perusopetuksen Pienten pianistien ilta Hannikaissalissa, Pitkäkatu 18 - 22, Jyväskylä. Vapaa pääsy.

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

26.10. Jyväskylän aikuisopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat mukana järjestämässä tapahtumia veteraaneille kerran kuukaudessa koko vuoden 2017 ajan 26.10. on ​Luonto läsnä -iltapäivä. Kellonaika ja paikka tarkentuvat myöhemmin. Mukana on myös Jyväskylän kaupungin veteraanikuntoutus ja veteraanien palveluneuvoja Maria Kiviaho.

Lisätietoja: Marjo Mäenpää-Lakka

Marraskuu

Schildtin lukion Studia Generalia -luento

Lisätietoja: Leena Nummila

6. -10.11.2017 Jyväskylän ammattiopiston musiikin perusopetuksen Säihke-tapahtumasarja  Erityisesti huomioidaan juhlavuoden kunniaksi Sibelius. Kaikki tilaisuudet monikamerakuvataan ja lähetetään suorana myös verkossa osoitteessa jao.fi/saihke

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

9.11. Schildtin lukion musiikkilinjan konsertti klo 18.00 16G, Viitaniementie 1 B.

20.11. Saa soittaa - pianistien ilta klo 19 Hannikaissali, Pitkäkatu 18 - 22, Jyväskylä

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

21.11. klo 10 kuvataitelija Samuli Heimonen  Schildtin lukion Viitaniemen toimipisteen  auditoriossa

Lisätietoja: Leena Nummila

24.11. Kitaraoppilaat esiintyvät orkesteriluokassa klo 18, Pitkäkatu 19 - 21, Jyväskylä

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

24.11. Jyväskylän aikuisopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat mukana järjestämässä tapahtumia veteraaneille kerran kuukaudessa koko vuoden 2017 ajan 24.11. on Jalat jouluksi kuntoon ja muuta hyvinvointia tukevaa toimintaa klo 8 - 16, osoitteessa Viitaniementie 1 C3

Lisätietoja:Tuomas Inkiläinen

27.11. - 1.12.2017 Jyväskylän ammattiopiston musiikkialan opiskelijoiden Loisto-konserttisarja Erityisesti huomioidaan juhlavuoden kunniaksi Sibelius.

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

30.11. Kitarailta orkesteriluokassa, Pitkäkatu 19 - 21, Jyväskylä

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

to 30.11. klo 18 Schildtin lukion musiikkilinjan joulukonsertti klo 18, Taulumäen kirkko, Jyväskylä, avoin kaikille, lipputuotto Kirkon ulkomaanavulle


Joulukuu

Schildtin lukion Studia Generalia -luento:

Lisätietoja: Leena Nummila

4. - 5.-12. ja 7. -8.12. Tietoa ja muotoa - 100-vuotias Suomi artesaaniopiskelijan silmin Jyväskylän kaupunginkirjasto, Vapaudenkatu 39 - 41. Kankaan Luovan kampuksen opiskelijat näyttävät, miten Suomen itsenäisyyden ajan vuosikymmenten tyylit inspiroivat heitä käsityöläisinä. Opiskelijat rakentavat Jyväskylän kaupunginkirjaston tietotorille omia tuotteita ja ajan henkeä esittelevän näyttelyn, joka avataan 4.12.2017.

Opiskelijat ovat hakeneet innoitusta muotoilun ilmiöistä ja historian tapahtumista kukin tavallaan ja valmistaneet oman alansa tuotteen. Näyttelyssä tuotteet ovat esillä eri vuosikymmenten muotoilua ja historiallisia tapahtumia esittelevien tarinoiden rinnalla.

Näyttelyn suunnittelevat ja toteuttavat käsi- ja taideteollisuusalan toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat pukeutumisneuvojaopiskelijoiden kanssa.

Lisätietoja: Maija Ketola

5.12. Suomi 100 -itsenäisyyspäivän kirkkohetki koululaisille Taulumäen kirkossa. Puhallinorkesteri Puhuri esiintyy johtajanaan Ilpo Soikkeli

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

5.12. Schildtin lukion ylioppilasjuhla, jonka musiikki- ja ohjelmavalinnoissa näkyy itsenäisyyden juhlavuosi.

Lisätietoja: Leena Nummila

5.12. Schildtin lukion itsenäisyysjuhla ja tanssiaiset. Illassa kunnioitetaan 100 vuotta täyttävää Suomea, mutta myös iloitaan nykyhetkestä. Oppilaskunnat ovat mukana järjestelyissä.

Lisätietoja: Leena Nummila

9.12. Suomi 100 ja 100 kanteleensoittajaa Hannikaissalissa, Pitkäkatu 18 - 22, Jyväskylä

Lisätietoja: Anne-Mari Kunelius

11.12. Siltasinfonian konsertti klo 19 Hannikaissalissa, Pitkäkatu 18 - 22, Jyväskylä

13.12. Kitarailta orkesteriluokassa klo 18, Pitkäkatu 19 - 21, Jyväskylä

Lisätietoja: Pauliina Holm

16. - 17.12.Tanssin joulunäytös

suomi 100 tunnus.jpg

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä / Ajankohtaista / Suomi 100 tilaisuutemme syksyllä 2017 Tulosta sivu