Jyväskylän ammattiopisto_yhdistelmäopinnot.jpg

Ylioppilastutkinto

Ylioppilastutkinto suoritetaan osallistumalla ylioppilaskirjoituksiin, jotka järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Ylioppilastutkintoa säätelevät tarkasti ylioppilastutkinnon järjestämisestä annettu laki (672/2005) ja ylioppilastutkinnosta annettu asetus (915/2005). Näihin määräyksin tulee jokaisen ylioppilaskirjoituksiin aikovan tutustua osoitteessa www.ylioppilastutkinto.fi

Ylioppilastutkintoon kuuluu vähintään neljä kirjoitettavaa ainetta, joista kaikille pakollinen on äidinkieli ja kolme muuta valitaan seuraavista aineista: toinen kotimainen kieli, vieras kieli, matematiikka tai reaali. Vähintään yhden tutkintoon kuuluvan aineen on oltava ns. A-tason koe (pitkä oppimäärä).

Tutkintoon sisällytettävät aineet on suoritettava enintään kolmen perättäisen kirjoituskerran kuluessa. Neljän pakollisen aineen kokeen lisäksi kokelas voi osallistua ylimääräisiin kokeisiin. Yksittäisiä kokeita voi suorittaa myös valmistumisen jälkeen.

Ilmoittautuminen

Opiskelijan tulee ilmoittautua ylioppilastutkintoon määräaikaan mennessä. Ilmoittautumislomake on sähköisenä Wilmassa.

Lomake tulostetaan täyttämisen jälkeen ja toimitetaan allekirjoitettuna Jyväskylän ammattiopiston Opiskelijapalvelut ja yhteiset opinnot -yksikön toimistoon, Viitaniementie 1 C, VN.C1.222. 
Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittauduttaessa tehtyjä valintoja yksittäisen kokeen pakollisuudesta ja ylimääräisyydestä tai kokeen tasosta ei voi jälkikäteen muuttaa.

Ilmoittautumisaikataulu ilmoitetaan abi-infossa.