Jyväskylän ammattiopisto_parya.jpg

Vakuutukset

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on vakuuttanut opiskelijat. Vakuutus sisältää ulkomailla työssäoppijoiden osalta hoitokulut, pysyvän haitan tai kuolemantapauksen varalta, matkatavaravakuutuksen 2000 euroon saakka, matkavastuuvakuutuksen ja oikeudenkäyntikulut. Oppilaitoksen vakuutus sisältää myös vastuuvakuutuksen, joka kattaa työnantajan omaisuudelle aiheutetut vahingot 700 000 euroon asti.

Vaihtoon lähtiessä voit ottaa mukaasi matkavakuutuskortin, jonka saat tarvittaessa yhteysopettajalta. Korttia ei ole kuitenkaan välttämätöntä ottaa mukaan. Rahoitus- ja koulutussopimuksesta löytyvät myös vakuutuksen tiedot ja vakuutuksen numero.

Matkavakuutuksesta korvataan matkan aikana matkasairaudesta tai tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja. Lisäksi vakuutuksesta korvataan, vakuutusehtojen mukaisesti kulut, jotka ovat aiheutuneet matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä.

Matkatavaravakuutuksesta korvataan matkatavaran rikkoutumisesta, vahingoittumisesta ja menettämisestä aiheutuneita vahinkoja. Siitä korvataan myös kuljetuksessa kadonneen matkatavaran etsimisestä aiheutuneita kustannuksia ja välttämättömyystavaroiden hankkimisesta aiheutuneita kustannuksia. Matkatavaravakuutukseen liittyy myös matkavastuuvakuutus, josta korvataan vakuutetun ulkopuoliselle aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Tarkempia tietoja vakuutuksista ja korvausummat löytyvät sopimusasiakirjoista.

Vahingon sattuessa ole välittömästi yhteydessä yhteysopettajaan tai kansainvälisten asioiden koordinaattoriin. Tapiolasta voit hakea tarpeen vaatiessa itse vahingonkorvauksia. Tarkemmat ohjeet löydät kriisitilanteiden varalle laaditusta ohjeistuksesta "Jos jotain menee pieleen".

Sairaanhoitokortti

Apurahan saajan tulee myös hankkia eurooppalainen sairaanhoitokortti Kelasta ennen vaihtoa. Kortti on ilmainen ja sen saa noin kahdessa viikossa.

Jos sairastut äkillisesti tai joudut tapaturmaan saat kortilla sairaanhoitoa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä ja maksat siitä saman verran kuin maassa asuvat ihmiset.