Jyväskylän ammattiopisto_Pinja.jpg

Kotikansainvälistyminen


Ulkomaille vaihtoon lähtemisen sijaan voit myös kansainvälistyä kotimaassa. Monet yritykset ovat osa kansainvälisiä konserneja tai Suomessa toimivissa yrityksissä voi olla työssä monia eri kansallisuuksia. Palvelualojen yrityksissä kohtaa useasti ulkomaalaisia asiakkaita. Kaikki tämä on myös kansainvälistymistä. Voit myös opiskella kieliä ja sisällyttää opintoihisi kulttuuriopintoja.

Jyväskylän ammattiopistossa opiskelee, tekee työssäoppimista tai vierailee satoja ihmisiä useista eri maista vuosittain. Voit osallistua kansainväliseen tuutortoimintaan ja saada itsellesi samalla kokemusta kansainvälisestä toiminnasta. Ajoittain opiskelijoiden on mahdollista myös osallistua erilaisten kansainvälisten vieraiden vastaanottamiseen ja osallistua erilaisiin kansainvälisiin projekteihin. Kysy lisää aiheesta oman koulutusalasi yhteysopettajalta tai kv-koordinaattoreilta.

Keski-Suomessa toimii monia kansainvälisiä yhdistyksiä (mm. WWF, Greenpeace, Punainen Risti jne) joiden toimintaan osallistumalla voit kokea kansainvälistymistä ja vaikuttaa maailman kehitykseen.
Opiskelu / Kansainvälistyminen kotimaassa Tulosta sivu