Valitse ao-oppilaitos
lukion-oppikirjat_ao.jpg

Oksa-koulutus (aikuisten perusopetus ja perusopetuksen lisäopetus)

Aikuisten perusopetus

Koulutus tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden suorittaa peruskoulu aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Opiskelija saa tukea ja ohjausta tulevaisuuden valintojen tekemiseen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Aikuisten perusopetukseen voi hakea 17 vuotta täyttänyt henkilö. Aikuisten perusopetuksen opinnot eivät edellytä oleskelulupaa maassamme.

Aikuisten perusopetuksessa opiskelija
  • voi suorittaa perusopetuksen alkuvaiheen opintoja, mikäli hän tarvitsee lisävalmiuksia perusopetuksen suorittamiseen (esim. S2-opintoja),
  • suorittaa peruskoulun loppuun oman opinto-ohjelman mukaisesti ja saa peruskoulun päättötodistuksen,
  • tutustuu työelämään ja saa tukea opiskelu- ja arkielämäntaitojen vahvistamisessa.

Perusopetuksen lisäopetus (kymppiluokka)

Kymppiluokalla opiskelija keskittyy korottamaan perusopetuksen päättöarvosanoja. Opintojen aikana tutustutaan koulutuksiin, ammatteihin ja työelämään. Opiskelija saa tukea ja ohjausta tulevaisuuden valintojen tekemiseen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Opiskelu kestää yhden lukuvuoden. Perusopetuksen lisäopetukseen voi hakea perusopetuksen päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna saanut nuori.

Kymppiluokalla opiskelija voi yhden lukuvuoden aikana

  • korottaa perusopetuksen päättöarvosanoja,
  • parantaa valmiuksia ammatillisen koulutuksen tai lukiokoulutuksen suorittamiseksi,
  • tutustua työelämään,
  • tutustua ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen. 
      

Aikuisten perusopetus ja perusopetuksen lisäopetus on opiskelijalle maksutonta ja opiskelija on oikeutettu samoihin opintososiaalisiin etuihin kuin peruskoulussa.

Koulutukseen hakemisesta tietoa hakusivulla.
HUOM! Lukuvuonna 2017-2018 emme järjestä perusopetuksen lisäopetusta. VALMA-koulutuksessa voi korottaa perusopetuksen arvosanoja.

Jyväskylän ammattiopisto / Koulutustarjonta / Oksa-koulutus (aikuisten perusopetus ja perusopetuksen lisäopetus) Tulosta sivu