Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän ammattiopisto_tarjoilija2.jpg

Tarjoilija

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Asiakaspalvelun osaamisala

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntitehtäviä. Tarjoilija kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita. Alan ammattilainen esittelee, myy ja tarjoilee tuotteita asiakkaille.

Asiakaspalvelun osaamisalan ammatilliset tutkinnon osat

  • asiakaspalvelu ja myynti, 25 osp
  • annosruokien ja juomien tarjoilu, 35 osp 
  • valinnaiset tutkinnon osat, 45 osp

Opinnoissasi opit

  • esittelemään, myymään ja tarjoilemaan ruokia ja juomia asiakkaille
  • palvelemaan kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita
  • kunnostamaan ja varustamaan asiakas- ja työtiloja liikeidean mukaisesti
  • toimimaan asiakaspalvelutehtävissä
  • rekisteröimään myyntiä ja laskuttamaan asiakkaita

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm.

  • kahviloissa
  • ravintoloissa
  • liikenneasemilla
  • henkilöstöravintoloissa
  • juhla- ja pitopalveluyrityksissä
  • pikaruokaravintoloissa
  • tai alalla itsenäisenä yrittäjänä

Tyypillisimmät jatko-opinnot

  • baarimestarin erikoisammattitutkinto
  • tarjoilijan ammattitutkinto
  • restonomi (AMK)
  • tradenomi (AMK)

Lisätietoja