Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän ammattiopisto_kokki.jpg

Kokki

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto | Kokin osaamisala

Kokin työ on elintarvikkeiden käsittelyä, ruoanvalmistusta ja ruoan esillelaittoa. Opiskelija perehtyy elintarvikkeisiin ja raaka-aineisiin, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa sekä hallitsee erityisruokavalioiden valmistamisen. Ruoanvalmistustehtävissä korostuvat hyvät kädentaidot ja hygieniaosaaminen.

Kokin osaamisalan ammatilliset tutkinnon osat

  • lounasruokien valmistus, 40 osp 
  • annosruokien valmistus, 20 osp 
  • valinnaiset tutkinnon osat, 45 osp

Opinnoissasi opit

  • erilaisten raaka-aineiden ja puolivalmisteiden esikäsittelyä, käsittelyä ja kypsentämistä
  • ruoka-annosten suunnittelemista ja valmistamista erityisruokavaliot huomioiden sekä lounas- ja annosruokien valmistamista
  • tavaratilausten vastaanottamista ja varastoimista
  • keittiön puhtaanapitoa ja astiahuoltoa

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm.

  • kahviloissa
  • ravintoloissa
  • liikenneasemilla
  • henkilöstöravintoloissa
  • juhla- ja pitopalveluyrityksissä
  • pikaruokaravintoloissa
  • suurtalouden toimipaikoissa
  • tai alalla itsenäisenä yrittäjänä

Tyypillisimmät jatko-opinnot

  • ravintolakokin ammattitutkinto
  • suurtalouskokin ammattitutkinto
  • hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen erikoisammattitutkinto
  • restonomi (AMK)
  • tradenomi (AMK)

Lisätietoja