Valitse ao-oppilaitos
ao-elintarvikeala-netti-srgb-3354-1.jpg

Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto | Leipomoalan osaamisala

Leipuri-kondiittorin työ edellyttää kädentaitoja, hyvää makuaistia, värisilmää, asiakaspalvelutaitoja ja yhteistyökykyä. 

Leipomoalan osaamisalan pakolliset tutkinnon osat

  • Leipomotuotteiden valmistus, 45 ov
  • Valinnaiset tutkinnon osat, 30 ov

Opinnoissasi opit

  • valitsemaan ja käsittelemään tuotteiden raaka-aineita valmistuksen eri vaiheissa
  • huolehtimaan henkilökohtaisesta hygieniasta ja omavalvonnasta
  • pukeutumaan työkohteen vaatimusten mukaisesti
  • työskentelemään pitäen yllä toimintakykyä
  • noudattamaan työturvallisuusohjeita
  • pakkaamaan tuotteita varastointia, kuljetusta ja myyntiä varten
  • noudattamaan työaikoja ja työhön liittyviä toimintaohjeita
  • käyttämään ympäristöä säästäviä menetelmiä
  • edistämään työyhteisön yritystoiminnan tuloksellisuutta

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm.

  • ruoka- ja kahvileipien, leipomoeinesten ja konditoriatuotteiden valmistuksessa
  • leipomoissa, konditorioissa, teollisuusleipomoissa, paistopisteissä, pitopalveluyrityksissä
  • suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteissä

Tyypillisimmät jatko-opinnot

  • leipurin ammattitutkinto
  • kondiittorin ammattitutkinto
  • leipomoteollisuuden ammattitutkinto
  • elintarvikeinsinööri (AMK)
  • elintarviketieteen maisteri (ETM)

Lisätietoja