Valitse ao-oppilaitos
Jyväskylän ammattiopiston elintarvikeala.jpg

Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarvikealan perustutkinto | Elintarviketeknologian osaamisala

Elintarvikkeiden valmistajan työssä vaaditaan raaka-aine- ja tuotetietoutta sekä laite- ja menetelmätuntemusta. Alalta voi suuntautua hyvin erilaisiin tehtäviin sekä elintarviketeollisuuteen että elintarvikekauppoihin.

Elintarviketeknologian osaamisalan pakolliset tutkinnon osat

  • Elintarvikkeiden valmistus, 45 ov
  • Valinnaiset tutkinnon osat, 30 ov

Opinnoissasi opit

  • valitsemaan ja käsittelemään tuotteiden raaka-aineita valmistuksen eri vaiheissa
  • huolehtimaan henkilökohtaisesta hygieniasta ja omavalvonnasta
  • pukeutumaan työkohteen vaatimusten mukaisesti
  • työskentelemään pitäen yllä toimintakykyä
  • noudattamaan työturvallisuusohjeita
  • pakkaamaan tuotteita varastointia, kuljetusta ja myyntiä varten
  • noudattamaan työaikoja ja työhön liittyviä toimintaohjeita
  • käyttämään ympäristöä säästäviä menetelmiä
  • edistämään työyhteisön yritystoiminnan tuloksellisuutta

Tutkinnon suoritettuasi voit toimia mm.

  • elintarvikkeiden valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja myyntitehtävissä
  • liha-, maito-, makeis-, säilyke- ja ruokavalmisteteollisuudessa
  • pienissä lähituotteita valmistavissa yrityksissä tai elintarvikekaupoissa

Tyypillisimmät jatko-opinnot

  • elintarvikejalostajan ammattitutkinto
  • elintarviketeollisuuden ammattitutkinto
  • lihanjalostajan ammattitutkinto
  • lihateollisuuden ammattitutkinto
  • maidonjalostajan ammattitutkinto
  • meijeriteollisuuden ammattitutkinto
  • elintarvikeinsinööri (AMK)
  • elintarviketieteen maisteri (ETM)

Lisätietoja