Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän ammattiopisto_elintarvikealaa.jpg

Elintarvikkeiden valmistaja | Leipuri-kondiittori

Elintarvikealan perustutkinto

Elintarvikealan työ edellyttää hyvää fyysistä kuntoa, kädentaitoa sekä hygieniaohjeiden ehdotonta noudattamista pukeutumisessa ja työskentelyssä.

Elintarvikealan perustutkinnon ammatilliset opinnot koostuvat kaikille pakollisista tutkinnon osista (60 osp), osaamisaloittain eriytyvistä pakollisista tutkinnon osista (45 osp) sekä valinnaisista tutkinnon osista (30 osp). Haku osaamisalaopintoihin on toisen lukukauden aikana.

Opiskelupaikka on Viitaniemi, Viitaniementie 1 C.

Elintarvikealan perustutkinnon kaikille pakolliset tutkinnon osat

  • Elintarviketuotannossa toimiminen, 30 osp 
  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 30 osp

Opinnoissa opit

  • työskentelemään elintarvikealalla tai leipomoalalla
  • omavalvonta- ja hygieniaosaamista
  • oman työn suunnittelua, toteutusta ja arviointia
  • käyttämään valmistusprosessin koneita ja laitteita
  • huolehtimaan koneiden ja laitteiden päivittäisestä käyttökunnosta
  • laatutoimintaa
  • tuotepakkausta

Osaamisalaopinnot

Lisätietoja

Opetussuunnitelma