ammattiopistot_tieto-ja viestintätekniikka.jpg

Sähköposti ja kotihakemisto

Sähköposti

Opiskeluaikana sinulla on käytössä oma sähköpostipostilaatikko, jota käytetään opiskeluun liittyvissä asioissa. Opiskelijan sähköpostiosoite on muotoa käyttäjätunnus@jao.fi. Opettajien sähköpostitunnus on muotoa etunimi.sukunimi@jao.fi. Kaikki tärkeät tiedotteet tulevat sähköpostiin, joten sitä on syytä lukea säännöllisesti. 

Sähköpostilaatikko muodostuu, kun kirjaudut ensimmäisen kerran verkkoon saamallasi tunnuksella ja salasanalla. Voit lukea sähköpostit osoitteesta https://office.jao.fi

Kotihakemisto

Jokaisella opiskelijalla on H:\-levyasemalla oma kotihakemisto, jota voi käyttää opiskeluun liittyvien tietojen talletuspaikkana. Omaan kotihakemistoosi pääset osoitteessa https://webaccess.jao.fi

Office365 -pilvipalvelussa http://office.jaofi käytössäsi on OneDrive -pilvitallennustila, jonne kannattaa tallentaa opiskelumateriaalia ja tehtäviä. Pilvipalveluun pääset myös kotoa ja kaikkialla missä käytössäsi on tietokone ja nettiyhteys. Pilvipalvelus löydät myös muita hyödyllisiä työvälineitä, kuten Word, Powerpoint, Sway, Excel.

Käyttäjätunnuksen poistuminen

Käyttäjätunnus lukkiutuu, kun opiskelu päättyy (opiskelija valmistuu tai eroaa). Tämä tieto saadaan opiskelijahallinto-ohjelmasta. Saat sähköpostitse ilmoituksen tunnuksen lukkiutumisesta kaksi viikkoa ennen voimassaolon päättymistä. Lukitut tunnukset, niiden sähköpostilaatikot ja kotihakemistot hävitetään kolmen kuukauden kuluttua lukittumisesta.

Käytännön asiat / Sähköposti ja kotihakemisto Tulosta sivu