www_Jyvaskylan_aikuisopisto_koulutuspalvelut.jpg

Tietotaidon siirtoa rekrykoulutuksella

Timo Viiankorven yritys Sitemec Ay toimii maailmanlaajuisesti paperiteollisuuden jälkikäsittelylaitteiden huolto-, kokoonpano- ja asennustehtävissä. Yhden miehen yritykselle tuli kuitenkin tarve työntekijälle ja tietotaidon siirtäminen tapahtui niin sanotulla rekrykoulutuksella. Matti Töyry aloitti monialakoulutuksen joulukuussa ja työsopimus solmittiin maaliskuussa.

- Projektiluontoisella toimialalla ja yhden miehen yrityksessä työllistämisen kynnys on suuri. Lisäksi juuri oikeanlaisen kaverin löytäminen tälle erikoisalalle oli kova haaste. Onneksi sopiva työntekijä löytyi, Viiankorpi sanoo.

Prosessi lähti käyntiin kun Viiankorpi löysi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa automaatioasennuksen insinööriksi opiskelleen Töyryn CV:n työ- ja elinkeinotoimiston CV-netistä. Tämän jälkeen monialakoulutusta suunniteltiin Jyväskylän aikuisopiston kanssa ja lopputuloksena oli parin kuukauden jakso, jossa teoriaopintojen osuus oli noin kolmasosa ja loput työssäoppimista. Rekrykoulutuksen tavoitteena on työsopimuksen syntyminen monialakoulutuksen päätyttyä.

- Tässä ehti nähdä hyvin työn sisältöä ja pohtia onko työ itselle sopivaa ennen varsinaisen työsopimuksen solmimista. Teoriaopinnot myös täydensivät hyvin työssä tarvittavia taitoja, Töyry kertoo.

Joustavaan rekrytointitapaan tyytyväinen Viiankorpi harkitsee myös toisen työntekijän ottamista vastaavanlaisella rekrykoulutuksella jossain vaiheessa.

- Tämä on erinomainen tapa siirtää eteenpäin sitä osaamista joka minulla on, hän sanoo.

Maailmanlaajuisesti toimivalla alalla työsanasto on tärkeä oppia myös muilla kielillä kuin suomeksi. Muun muassa Kiinassa, Indonesiassa, Intiassa sekä useissa Euroopan maissa toimivilla miehillä pitää olla myös kykyä toimia muiden kulttuurien kanssa.

- Sen olen huomannut, että ulkomailla ei kannata sanoa miten asiat kannattaa tehdä vaan selittää yksinkertaisesti että mikä lopputulos pitäisi saada aikaiseksi. Jokainen tekee tyylillään, Viiankorpi kertoo.

Sitemec Ay
  • Perustettu 2006
  • Kotipaikka Jämsä
  • Teollisuuden kone- ja laiteasennukset ja kunnossapitotyöt
  • Työtehtäviä Suomen ja muiden Euroopan maiden lisäksi Aasiassa.
  • Työllistää tällä hetkellä kaksi, tulevaisuudessa mahdollisesti enemmän

 

Lisätietoja

Teija Taskinen koulutuspäällikkö
Jyväskylän aikuisopisto