Valitse ao-oppilaitos

www_Jyvaskylan_aikuisopisto_osaamisohjelmat.jpg

Nuorten aikuisten osaamisohjelma

Valtakunnallisen nuorten aikuisten osaamisohjelman myötä Jyväskylän aikuisopisto tarjoaa paremmat mahdollisuudet opiskelupaikkaan niille 20–29-vuotiaille aikuisille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Osaamisohjelma tukee kohderyhmään kuuluvien tutkinnon suorittamista, jonka avulla voit esimerkiksi osoittaa olemassa olevan osaamisesi, tehdä tietä työmarkkinoille ja varmistaa asemaasi työelämässä.

Voit siis hankkia ammatillisen pätevyyden, jos olet 20–29-vuotias eikä sinulla ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, ylioppilastutkintoa tai opintosi ovat jääneet kesken. Aikuisopistossa opiskelet joko kokopäiväisesti, työn ohessa tai oppisopimuksella. Joustavat opiskelutavat mahdollistavat sen, että opiskelu onnistuu hyvin työssäkäyville.

Voit suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon tai niiden osia. Opiskelun suunnittelussa otamme huomioon muualla hankkimasi osaamisen. Sinun ei siis tarvitse aloittaa alusta, jos olet työskennellyt valitsemallasi alalla tai tehnyt opintoja siihen liittyen. Autamme sinua sopivan tutkinnon valinnassa, ja saat ohjausta sekä valmennusta tavoitteidesi saavuttamiseen.

Ota yhteyttä meihin, niin etsimme sinulle sopivan vaihtoehdon ja aloitamme yhdessä kanssasi opintojen suunnittelun. Voit myös omatoimisesti laittaa hakemuksen sisään koulutustarjonnasta valitsemaasi tutkintoon, niin me otamme sen jälkeen yhteyttä sinuun.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä nuorten aikuisten osaamisohjelman koulutuksia toteuttavat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jämsän ammattiopisto. Ensimmäiset koulutukset käynnistyivät keväällä 2013.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma (vuosina 2013–2017) tarjoaa pelkän peruskoulun varassa oleville 20–29-vuotiaille lisämahdollisuuden hakeutua tutkintoon johtavaan ammatilliseen koulutukseen. Tässä valtakunnallisessa ohjelmassa lisätään opintoihin hakeutumista sekä opintojen aikaista neuvontaa ja ohjausta.

Ota yhteyttä!

Jyväskylän aikuisopisto

Oppi-Online-ohjauspalvelu, puh. 040 341 5055 tai aikuisopisto(at)jao.fi

Aikuisopiston koko koulutustarjonnan löydät täältä.

Jyväskylän oppisopimuskeskus

Oppisopimus-Online, puh. 040 341 5182 tai oppisopimus(at)jao.fi

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta löydät täältä.

Jämsän ammattiopisto

Aikuisopiskelijan ohjauspalvelunumero, puh. 040 341 4328 tai info.jamsa(at)jao.fi

Jämsän ammattiopiston koulutustarjonnan löydät täältä.