Valitse ao-oppilaitos

www_Jyvaskylan_aikuisopisto_nayttotutkinnot.jpg

Näyttötutkintojen kolme tasoa

Aikuisten ammatillisissa tutkinnoissa on kolme eri tasoa.

  1. Ammatillisessa perustutkinnossa osoitetaan ammattitaidon saavuttamisen edellyttämät tiedot ja taidot. Tutkinnon suorittamisen nimellislaajuus on 120 opintoviikkoa, mutta todellinen opiskeluaika aikuisella määräytyy tarvittavan ammattitaidon hankkimisen mukaisesti.
  2. Ammattitutkinnossa osoitetaan alan ammattityöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Ammattitutkinnoissa ammattitaitovaatimukset on määritelty siten, että henkilö, jolla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot sekä lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja ja noin kolmen vuoden työkokemus, pystyy todennäköisesti suoriutumaan ko. ammattitutkinnosta.
  3. Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien hallinta. Erikoisammattitutkinnossa ammattitaitovaatimukset on määritelty siten, että henkilö, jolla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja lisäksi täydentäviä sekä syventäviä opintoja ja noin viiden vuoden työkokemus, pystyy todennäköisesti suoriutumaan ko. erikoisammattitutkinnosta. 

Jatko-opintokelpoisuus

Näyttötutkintona suoritettu ammatillinen perustutkinto, ammatti- tai erikoisammattitutkinto antavat kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Jyväskylän aikuisopisto / Opiskelu / Näyttötutkinnot / Näyttötutkintojen kolme tasoa Tulosta sivu